Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea campaniei de salubrizare de primăvară 2021

   2344

Primăria municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești din cadrul APL sunt implicate în lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriului, conform Planului de acțiuni al campaniei „Curățenia generală de primăvară".

Astfel, Î.M. „Regia Exdrupo" desfășoară activități de salubrizare a infrastructurii urbane, pe străzile principale și cele secundare, inclusiv a drumurilor, curățarea și ridicarea la cotă a gurilor de captare a apelor pluviale și instalarea grilajelor, deservirea indicatoarelor rutiere etc.

Muncitorii de la Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" colectează și evacuează deșeurile din parcuri și scuaruri, lichidează gunoiștile stihinice; curăță arborii și îi taie pe cei avariați, uscați sau cei prăbușiți. Tot aici, are loc tăierea subarboretului din parcuri și pădurile-parc.

La rândul lor, angajații Direcției generale locativ-comunale și amenajare sunt implicați în salubrizarea mecanizată a străzilor cu utilaje HACO, iar peste 400 de muncitori de la întreprinderile de gestionare a fondului locativ sunt implicați zilnic pentru lucrări în intercaritere și în curțile de blocuri.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor serviciilor gospodărești implicați în campanie, să desfășoare lucrările conform graficelor stabilite, dar totodată, să intervină prompt și în situațiile de problemă raportate pe parcurs. De asemenea, edilul a promis să verifice personal, în teren, activitatea întreprinderilor de profil, pentru a se asigura că cetățenilor municipiului le este oferit confortul necesar.

Amintim că, Campania municipală „Curățenia generală de primăvară" se desfășoară în perioada 01 martie-30 aprilie 2021.