22:34:36 28.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „România ne salvează viețile... a câta oară. Putem să mergem să ne vaccinăm în România GRATIS! La celălalt pol - vaccinări la Moscova și Sankt Petersburg pentru 1 200 de euro!”

Actualitate 11.03.2021 14:57 Vizualizări1751 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „România ne salvează viețile... a câta oară. Putem să mergem să ne vaccinăm în România GRATIS! La celălalt pol - vaccinări la Moscova și Sankt Petersburg pentru 1 200 de euro!”


După ce a fost mereu alături de basarabeni, România „ne salvează viețile” din nou, remarcă liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu.

Deputatul enumeră ajutoarele oferite de către România cetățenilor din stânga Prutului și le compară cu acțiunile „celuilalt pol” - „ocupație, genocid, deportări, represiuni, execuții, foamete, deportări, deznaționalizare, după care război la Nistru, sancțiuni economice şi energetice, gaz şi energie electrică scumpe, moldoveni tratați cu dispreț pe piața muncii din Rusia şi mai recent vaccinări la Moscova şi St. Petersburg pentru 1 200 de euro!”.

„Un stat incapabil, reprezentat de o clasă politică cretină şi iresponsabilă care de 30 de ani umileşte cetățenii, prin sărăcie şi disperare, pe care i-a împrăştiat prin toată lumea, iar pe cei de-acasă i-a transformat în ostatici. Pentru exploatare economică şi electorală, că restul nu contează. Politişcani preocupați de putere în condiții de pandemie, sărăcie şi moarte din spitale. Aşa va fi încă 30 de ani... şi apoi alți 30. Poate până acum n-au existat soluții şi alternative. Dar acum este... sper să nu mai avem iluzii. E timpul să renunțăm la ceva ce n-are viitor şi să ne mobilizăm pentru proiectul de Reunire. Să renunțăm la gândirea de cerşetori, lipsiți de conştiință şi recunoştință”, a scris istoricul pe Facebook.

CITIȚI și Basarabenii cu cetățenie românească, VACCINAȚI GRATUIT în România împotriva COVID-19: Ce pași urmează a fi parcurși

Vedeți mai jos întregul mesaj al liderului PUN, Octavian Țîcu:

România ne salvează viețile...

...a câta oară. A câta oară România e alături. În războiul de la Nistru, când înfruntam dihania de la răsărit; în timpul crizei energetice, când căra cu miile de tone combustibil pentru că muream de foame şi frig; mii de studenți şi liceeni instruiți timp de 30 de ani. Gratis!; mii de şcoli, grădinițe şi spitale construite, reparate şi modernizate; milioane de euro asistență şi ajutor nerambursabil; donații de autobuze şcolare; milioane de euro în reparația edificiilor culturale de prim rang; SMURD-ul care ne scapă de la moarte şi boli; ajutoare de milioane în pandemie; sute de mii de cetățenii româneşti din care ne hrănim prin toată Europa, cu care luăm indemnizații, pensii şi salarii... şi care acum ne salvează viața, pentru că putem să ne înregistrăm şi să mergem să ne vaccinăm în România. Gratis!

Pot să mai continui... dar vă întreb ce avem la celălalt pol? Ocupație, genocid, deportări, represiuni, execuții, foamete, deportări, deznaționalizare, după care război la Nistru, sancțiuni economice şi energetice, gaz şi energie electrică scumpe, moldoveni tratați cu dispreț pe piața muncii din Rusia şi mai recent vaccinări la Moscova şi St. Petersburg. Pentru 1 200 de euro!

Şi un stat incapabil, reprezentat de o clasă politică cretină şi iresponsabilă care de 30 de ani umileşte cetățenii, prin sărăcie şi disperare, pe care i-a împrăştiat prin toată lumea, iar pe cei de-acasă i-a transformat în ostatici. Pentru exploatare economică şi electorală, că la restul nu contează. Politişcani preocupați de putere în condiții de pandemie, sărăcie şi moarte din spitale.

Aşa va fi încă 30 de ani... şi apoi alți 30. Poate până acum n-au existat soluții şi alternative. Dar acum este... sper să nu mai avem iluzii. E timpul să renunțăm la ceva ce n-are viitor şi să ne mobilizăm pentru proiectul de Reunire. Să renunțăm la gândirea de cerşetori, lipsiți de conştiință şi recunoştință.

România e alături.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md