18:27:55 18.04.2024
Stiri

Echipa Partidului ȘOR a finalizat proiectul iluminatului stradal în satul Curchi

Actualitate 11.03.2021 17:22 Vizualizări823 Autor: Ziarul National
Echipa Partidului ȘOR a finalizat proiectul iluminatului stradal în satul Curchi


Curchi, una dintre cele mai cunoscute localități din republica noastră datorită mănăstirii de aici, a devenit și mai atractivă, după ce echipa lui Ilan Șor a finalizat proiectul iluminatului stradal. Curchi este a doua localitate, după Tabăra, din componența comunei Vatici, străzile căreia au fost iluminate în cadrul proiectului inițiat de Ilan Șor. La festivitatea de inaugurare a iluminatului stradal au participat locuitori ai satului, reprezentanți ai administrației locale și raionale, deputați din partea Partidului „ȘOR” și ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

În satul Curchi a fost montată o rețea electrică de 4,5 kilometri cu circa 130 de corpuri de iluminat economicoase de tip LED. Au fost modernizate transformatoarele electrice, iar un sistem inteligent asigură aprinderea și deconectarea luminii pe străzi la anumite ore.

Potrivit aceleiași surse, locuitorii satului Curchi au fost felicitați de către inițiatorul proiectului, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. Politicianul i-a asigurat pe cetățeni că în satul lor, o destinație turistică bine cunoscută în țară și peste hotare, vor fi implementate mai multe proiecte de dezvoltare.

„Satul Dvs. este una dintre perlele raionului Orhei, care are un potențial turistic uriaș. Dezvoltarea turismului înseamnă venituri suplimentare în bugetul local și raional, dar și noi locuri de muncă. Acesta a fost unul din motive care ne-a făcut să începem modernizarea infrastructurii”, a declarat Ilan Șor într-un mesaj adresat către locuitorii satului Curchi.

Primarul comunei Vatici a spus că iluminatul stradal a fost unul dintre proiectele principiale la Curchi.

„Acest proiect este însă o piatră la temelia dezvoltării satului Curchi. În comuna noastră, proiectele Partidului „ȘOR” sunt mereu binevenite”, a spus primarul comunei Vatici, Dumitru Ciobanu.

Iar președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că s-a mai făcut un pas spre iluminarea integrală a raionului.

„Nu este departe momentul când vom anunța că raionul Orhei este primul raion din țară cu sisteme de iluminat stradal în toate satele noastre”, a menționat Dinu Țurcanu.

„Noi ne bucurăm că tot mai mulți cetățeni înțeleg că echipa lui Ilan Șor este una responsabilă și își onorează cu responsabilitate angajamentele asumate în fața oamenilor”, a remarcat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber.

„Considerăm că acest proiect va duce la valorificarea pe deplin a potențialului turistic al frumosului sat Curchi”, a spus deputatul Reghina Apostolova.

„La inițiativa deputaților din Platforma „Pentru Moldova” au fost finalizate asemenea proiecte în mai multe sate din țară. Spre deosebire de colegii noștri guralivi din alte partide, noi realizăm lucruri concrete pentru cetățenii țării”, a menționat deputatul Sergiu Sîrbu, secretarul „Pentru Moldova”.

La evenimentul de dare în folosință a sistemului de iluminat au participat și deputații Vladimir Vitiuc, Igor Himici, Gheorghe Brașovschi și Grigore Repeșciuc.

Amintim că, la alegerile locale din toamna anului 2019, Partidul „ȘOR” a obținut în raionul Orhei 29 din cele 38 de mandate de primar. Partidul „ȘOR” și-a luat angajamentul să implementeze proiecte de iluminat stradal în circa o sută de localități din Republica Moldova, inclusiv în cele 74 de sate și comune din raionul Orhei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md