19:26:06 23.04.2024
Stiri

Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a medicilor de familie: 18 mii de doze de vaccin, distribuite asistenței medicale primare din R. Moldova

Actualitate 11.03.2021 17:58 Vizualizări1308 Autor: Ziarul National
Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a medicilor de familie: 18 mii de doze de vaccin, distribuite asistenței medicale primare din R. Moldova


Medicii de familie și angajații centrelor de sănătate raionale vor fi vaccinați, începând de vineri, 12 martie, împotriva noului coronavirus.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că 18 mii de doze de vaccin, inclusiv seringi și cutii de siguranță, vor fi repartizate instituțiilor din asistența medicală primară și centrelor de sănătate raionale în scopul imunizării lucrătorilor medicali.

„Imunizarea tuturor lucrătorilor medicali este prioritară, pentru a putea acorda asistență medicală în continuare populației. Este imperios necesară asigurarea unui management riguros privind utilizarea rapidă și eficientă a dozelor de vaccin recepționate, conform programării aprobate la nivel de instituție”, a declarat secretarul de stat, Tatiana Zatîc, la o ședință cu conducerea centrelor de sănătate din R. Moldova.

Ministerul mai precizează că tot astăzi a avut loc instruirea suplimentară a reprezentanților instituțiilor medicale și centrelor de sănătate din UTA Găgăuzia privind organizarea eficientă a procesului de vaccinare.

Menționăm că, până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 9 341 doze de vaccin AstraZeneca și au fost înregistrate 303 reacții adverse ușoare, care nu prezintă niciun pericol pentru viața și sănătatea angajaților medicali vaccinați, fiind vorba despre cei din secțiile de Terapie Intensivă, Reanimare sau cu profil COVID.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md