04:57:57 20.04.2024
Stiri

DETALII de la perchezițiile din Penitenciarul nr.6 - Soroca: Droguri, telefoane și 18 deținuți strămutați în alte pușcării

Actualitate 11.03.2021 18:17 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
DETALII de la perchezițiile din Penitenciarul nr.6 - Soroca: Droguri, telefoane și 18 deținuți strămutați în alte pușcării


Lucruri interzise și deținuți „favorizați”. Asta au găsit astăzi procurorii la Penitenciarul nr.6 - Soroca în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar ce vizează activitatea unei grupări criminale.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că, după perchezițiile efectuate în comun cu angajați ai DDS „Pantera”, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger”, 18 deținuți au fost transferați în alte instituții de detenție.

Totodată, în această pușcărie au fost depistate și ridicate 60 de dispozitive electronice de stocare a informației, peste 50 de cartele de reîncărcare pentru convorbiri telefonice, 10 încărcătoare pentru telefon, precum și un telefon camuflat într-o nișă din peretele unei celule de detenție.

Oamenii legii au mai ridicat seringi cu substanțe lichide necunoscute, precum și câteva pachețele cu praf ce urmează a fi expertizate, fise pentru jocuri de noroc și seturi de cărți pentru poker, 40 de pastile de etiologie necunoscută, ce nu fuseseră prescrise de medici, precum și 33 de cuțite confecționate artizanal.

La sosirea echipelor de percheziționare, oamenii legii au remarcat faptul că deținuții nu erau prezenți la apelul matinal, iar cinci dintre ei au manifestat violență, ceea ce a făcut necesară intervenția în forță a angajaților Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Deținuții vizați urmează a fi supuși sancțiunilor disciplinare.

Amintim că, pe 24 februarie curent, percheziții de amploare au avut loc și la Penitenciarul nr.15-Cricova, fiind reținut șeful acestuia, Victor Munteanu, iar mai mulți deținuți, inclusiv Vladmir Moscalciuc, alias „Makena”, au fost transferați în alte instituții de detenție.

Acuzatorii îl bănuiesc pe Munteanu, dar și pe un adjunct de la ANP de participare și susținere, prin diferite forme, a activității unei organizații criminale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md