PAS cheamă partidele politice din Parlament la dialog

by D M
Distribuiti mai departe...

PAS cheamă partidele politice din Parlament la dialog pentru „a agrea o strategie comună privind vaccinarea în masă a populației și respectarea cu strictețe a normelor de protecție anti-COVID”. Despre aceasta se spune într-un comunicat de presă, plasat pe pagina de Facebook a partidului.

„Aceste două măsuri sunt primordiale pentru ieșirea cât mai rapidă din criza pandemică și economică. Orice dezbateri politice pe acest subiect vor dăuna grav eforturilor de depășire a crizei. În acest sens, PAS anunță că va vota pentru inițiativa de simplificare a procedurii de achiziționare urgentă a vaccinurilor anti-COVID”, se spune în comunicat. 
 
În același timp, PAS reiterează că „cea mai rapidă cale către stabilitate politică este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, așa cum își dorește marea majoritate a cetățenilor. Componența actuală a Parlamentului, dominată de deputații lui Plahotniuc și Șor, nu reprezintă voința poporului și doar va adânci criza”. 
 
De menționat că ieri, 10 martie, prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a cerut Parlamentului să permită Guvernului în exercițiu procurarea vaccinelor anticoronavirus, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, pentru a evita tergiversarea procesului de imunizare în masă a cetățenilor.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.