Belarus riscă să fie eliminată de la Eurovision. Organizatorii cer modificarea piesei sau să prezinte una nouă

maxresdefault

Organizatorii concursului internațional de muzică Eurovision cer Belarusului să modifice piesa înaintată pentru competiție sau să o înlocuiască cu una nouă. În caz contrat, țara riscă să fie eliminată din concurs. 

Conform Uniunii Europene a Audiovizualului (EBU), în urma examinării minuțioase a piesei „Я научу тебя” (Te voi învăța) s-a ajuns la concluzia că aceasta pune în discuție natura non-politică a concursului.

Totodată, într-un comunicat difuzat pe pagina oficială a concursului Eurovision se menționează că participarea acestei piese în concurs ar putea discredita reputația Eurovisionului.

În acest an trupa Galasy ZMesta (Галасы ЗМеста) a fost aleasă să reprezinte Republica Belarus la Eurovision cu piesa „Я научу тебя”. Odată ce a fost făcut anunțul oficial, rețele sociale au abundat în comentarii care cereau descalificarea trupei, întrucât piesa interpretată ar avea tentă politică și îl susține pe Lukașenco. În acest sens a fost creată și o petiție care cerea descalificarea trupei din concurs.

Videoclipul cu piesa respectivă a adunat peste 15 mii de like-uri. La momentul de față, clipul a fost șters de pe pagină.

Mai jos puteți asculta piesa care a fost eliminată din concurs.


Anul acesta, se va desfășura a 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision după ce concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19. Această ediție va avea loc la Rotterdam, Țările de Jos, după câștigarea concursului de către această țară în 2019 la Tel Aviv cu piesa Arcade interpretată de Duncan Laurence. Concursul va avea loc în Țările de Jos pentru a cincea oară după 1980. La această ediție, vor participa 41 de țări.

În acest an la competiția muzicală, din partea Moldovei va merge Natalia Gordienko. Interpreta a lansat oficial piesa pe 4 martie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente