Farmaciile ambulante ale lui Șor, „trimise la garaj” de către judecătorii Curții Constituționale

Anticoruptie.md
11/03/2021
Merișor

Judecătorii Curții Constituționale au declarat, joi, ca neconstituțională Legea privind activitatea farmaceutică, ce prevedea înființarea farmaciilor mobile. Hotărârea Curții Constituționale este una definitivă și nu mai poate fi atacată.

Pe 16 decembrie 2020, deputații socialiști, ai Partidului Șor și grupul Pro Moldova, au votat cu 54 de voturi în favoarea unui pachet de legi controversate printre care și Legea medicamentelor.

Legea în cauză prevedea funcționarea unor farmaciile mobile, livrarea medicamentelor la domiciliu, instituirea unui catalog de prețuri la medicamentele compensate, modificarea metodologiei de calculare a prețurilor la medicamente, prescrierea electronică a medicamentelor, precum și instituirea obligației de serviciu pentru farmacii.

Legea a trezit nemulțumirea partidelor de opoziție, care au sesizat Curtea Constituțonală, sub suspiciunea că „farmaciile mobile” era prevăzute pentru Partidul Șor care le-ar fi folosit pentru a oferi mită electorală în perspectiva unui scrutin parlamentar anticipat, la fel cum acesta a mai folosit magazine sociale în același scop.

Anticoruptie.md
11/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii