fbpx

Sora lui Veaceslav Platon, implicată în „Laundromat”, a fost condamnată la zece ani de închisoare în Federația Rusă

Sora omului de afaceri, Veaceslav Platon, Elena Platon, anterior anunțată în căutare internațională și arestată la Moscova, fiind acuzată de participare în schema din „Laundromat” a fost condamnată la zece ani de închisoare în Federația Rusă. Aceasta a fost acuzată de retragerea ilegală și scoaterea din băncile rusești a peste 126 miliarde de ruble rusești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit RIA Novosty, Elena Platon a fost condamnată joi, 11 martie, de Judecătoria districtului Tversk din Moscova.

Din 2013 până în 2014, Elena Platon a fost un membru activ al comunității criminale internaționale, condusă de fratele ei, Veaceslav Platon și de un cunoscut politician și om de afaceri Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova.

Împreună cu proprietarii băncilor rusești, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin, precum și ajutorul altor complici, acuzata a scos ilegal din Federația Rusă peste 126 miliarde de ruble rusești”, a declarat reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Irina Volk.

Instanța a condamnat-o pe Elena Platon la zece ani de închisoare cu executarea pedepsei într-o colonie cu regim general și confiscarea bunurilor. Decizia încă poate fi atacată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button