marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeElitagrotehnologie lansează pe piața Moldovei dronele agricole DJI - lider mondial la performanță

Elitagrotehnologie lansează pe piața Moldovei dronele agricole DJI – lider mondial la performanță

Recomandate

Asigurarea sănătății plantelor este una esențială pentru a obține un randament bun, dar și pentru a majora producția. În ultimii ani, tot mai multe companii au fost preocupate de identificarea soluțiilor pentru aceste probleme. 

Compania Elitagrotehnologie, încă de la începutul activității sale a făcut pași concreți în ceea ce privește agricultura de precizie.

Igor Danii, directorul companiei, susține că oferirea soluțiilor digitale pentru producătorii de la noi este o prioritate.

„Tehnologiile mobile deschid noi oportunități de integrare a agricultorilor în noile sisteme agroalimentare, ce vor fi digitalizate. Agricultura digitală nu numai că schimbă modul în care producătorii lucrează în propriile întreprinderi, ci transformă întregul lanț valoric, iar noi furnizorii de inputuri și soluții pentru agricultură trebuie să fim pregătiți și să răspundem prompt la așteptările pe care le au fermierii”.

Analiza solului este una dintre primele realizări, care a oferit posibilitatea de a veni cu recomandări de aplicare a îngrășămintelor și managementul fermei.

În cadrul Conferinței AgTech 2021, Victor Camerzan, manager în cadrul companiei Elitagrotehnologie, a explicat necesitatea și soluțiile pe care le propune compania tuturor producătorilor agricoli de la noi.

„Pentru a spori eficacitatea aplicării și a monitoriza cum are loc asimilarea elementelor nutritive realizăm analiza țesutului vegetal și oferim recomandări de aplicare a fertilizanților pe perioada de vegetație. Un factor important este și calitatea apei folosită la efectuarea tratamentelor, cât și la irigare. În prezent, putem să oferim soluții viabile, concrete în ceea ce privește nutriția plantelor, iar începând cu anul 2017, am căutat soluții și pentru aplicarea tratamentelor cu ajutorul dronelor. Analizând ofertele de pe piață am ales compania DJI, o companie pioner în ceea ce privește dronele, inclusiv cu destinație agricolă. În prezent, compania DJI este lider mondial la performanța dronelor în agricultură și oferă soluții sigure, inteligente, perfecționând nivelul protecției culturilor și ridicând eficiența agricolă la noi înălțimi. DJI deschide mai multe posibilități viitorului în agricultură”, a menționat Victor Camerzan.

Cum funcționează dronele companiei DJI și alte detalii despre utilizarea acestora în aplicarea tratamentelor, vedeți în video de mai jos.

Amintim că, Conferința AgTech 2021 s-a desfășurat în format online în perioada 2-3 martie curent și a fost organizată de Agrobiznes cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) în parteneriat cu proiectul Tekwill, susținut de USAID și Suedia.

Tatiana Caraman
Tatiana Caraman
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale