/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Diacov, despre cauza pornită de ANI pe numele său: „Foaie verde papură”

10 martie 2021, ora 23:10

Deputatul Partidului Democrat (PD) Dumitru Diacov spune că cauza pornită de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe numele său nu este altceva decât o comadă politică. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.  

„Foaie verde papură. Eu știu cum a fost numită această ANI. Din păcate, eu sunt foarte întristat cu această prestație. Acum a venit timpul ca cei de la socialiști și de la democrați să fie țapi ispășitori. Eu nu am nicio problemă cu această decizie a ANI-ului”, a spus Dumitru Diacov.

Întrebat dacă aceasta a fost o comandă politică, deputatul a spus: „Eu sunt sigur”.  Alesul poporului a declarat că „această comandă este din partea celor care au vrut să distrugă PD-ul”, dar a evitat să ofere careva nume.

Dumitru Diacov riscă să rămână fără avere, după ce ANI a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani. Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram