image
Sursa foto: ialovenionline.md

Mașina de lux a conducerii raionului Ialoveni, transmisă medicilor de la Rezeni; Precizare: Nu PD Ialoveni a informat presa

În doi ani au achiziționat două automobile de serviciu pentru conducerea raionului în sumă de circa un milion de lei. Este vorba de consiliul raional Ialoveni. În 2018, președintele democrat al raionului Lilian Carmanu s-a ales cu un automobil „Skoda Superb” de circa 700 de mii de lei, iar în decembrie 2020 aparatul președintelui raionului a decis să cumpere „din economii” încă o Dacia Duster de 360 de mii de lei.

Jurnal md a primit un mesaj plin de revoltă pe 3 martie, semnat de OT PDM Ialoveni despre noua achiziție. Am verificat cele relatate, președintele raionului ne-a confirmat că a fost achiziționat automobilul și că în urma scandalului sunt gata să-l ofere medicilor. Autorii mesajului nu au fost însă OT PDM Ialoveni, ci altcineva care a clonat emailul formațiunii.

Președintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat a raionului Ialoveni, Ion Sula, a solicitat o dezmințire site-ului Jurnal.md. Nu ei au anunțat presa despre noua achiziție.

În mesajul care apare și în articol se spunea: „Organizația PDM Ialoveni condamnă felul în care sunt gestionați banii de către Consiliul Raional Ialoveni. În anul în care am fost loviți de criza pandemică, economică și secetă, Președintele Consiliului Raional Ialoveni și-a permis procurarea unui automobil în valoare de 360 000 de lei. Noi nu acceptăm o astfel de abordare și considerăm că se acționează iresponsabil față de necesitățile reale ale cetățenilor raionului” .

Președintele OT PDM Ialoveni, Ion Sula, a solicitat o dezmințire, menționând că „a simțit rezultatul acțiunilor denigratoare promovate de site-ul jurnal.md

„Președintele Consiliului Mihail Silistraru a adresat un atac verbal asupra președintelui OT PDM Ialoveni, criticându-l pentru declarațiile pe care nici măcar nu le-a făcut. Critica și atacul președintelui raionului Ialoveni a avut loc în fața consilierilor raionali, a conducătorilor instituțiilor desconcentrate și a primarilor prezenți”, se arată în mesajul OT PDM, Ialoveni.

Primul mesaj primit de redacție a fost trimis de pe o adresă anonimă [email protected].

Redacția prezintă scuze pentru greșeala comisă și anunță cititorii că nu organizația PDM din acest raion a criticat conducerea raionului pentru noua achiziție și nici măcar nu ei au informat presa despre aceasta.

Ținem să amintim că în 2018 Consiliul raional Ialoveni a achiziționat un automobil nou de serviciu pentru președintele raionului, Lilian Carmanu, ales din partea PD. Site-ul ialovenionline.md a menționat că acesta s-a ales cu o „Skoda Superb” de culoare neagră, cu dotări Full Option și care a costat în jur de 700 mii de lei din bugetul public.

La doi ani distanță, în toiul pandemiei, a fost achiziționat un nou automobil de serviciu pentru aparatul președintelui raionului în sumă de 360 de mii de lei. Președintele raionului Mihail Silistraru a confirmat pentru Jurnal.md că au achiziționat un automobil de model Dacia Duster din „economiile aparatului Președintelui”.

„Mașina a fost procurată ca să rămână în cadrul aparatului Președintelui raionului, dar în situația dată am decis să o transmitem Centrului de sănătate, Rezeni. Suntem într-o situație pandemică foarte grea. Spitalul este arhiplin”, ne-a spus Mihail Silistraru.

Solicitată de Jurnal.md în această dimineață Rodica Jalbă, directorul Centrului de sănătate Rezeni, ne-a confirmat că în urma deciziei majorității consilierilor, săptămâna trecută s-a decis ca automobilul să treacă în gestiunea medicilor de la Centrul de sănătate. „Deservim trei sate. Automobilul nostru s-a defectat. Acum colectăm teste, probe pentru investigații, suntem suprasolicitați și ne bucură mult această decizie”, a spus șefa Centrului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: