image
Sursa foto: Cotidianul

VIDEO: În 2020, întreținerea reședinței prezidențiale de la Condrița a costat bugetul de stat 2,4 milioane de lei

După Igor Dodon, la vila prezidențială de la Condrița au rămas doar câteva rațe în ocol, iar în beci un borcan cu castraveți murați, unul cu renumita „tușonkă” și niște untură conservată.

Fostul președinte a lăsat casa goală. Animalele și păsările pe care nu le-a putut lua după ce a pierdut alegerile, au fost lăsate libere în pădure.

Secretarul general al Aparatului Preșidenției, Andrei Spânu, a organizat astăzi un tur de presă pentru jurnaliști la reședința de la Condrița.

Deocamdată, nu se știe cum va fi utilizată casa din pădure, după ce Maia Sandu a spus că va continua să locuiască în apartamentul ei. Aproximativ 20 de muncitori au grijă acum de acea gospodărie. Cheltuielile pentru întreținere s-au diminuat față de anul trecut. Potrivit lui Spânu, doar pe televiziune și internet la Condrița, în 2020, Igor Dodon a cheltuit, din bani publici, 75 de mii de lei.

„Suntem la etapa de analiză ce putem face cu acest spațiu. Au venit destul de multe solicitări referitor la utilizarea lui pentru anumite activități culturale. Eu cred că noi în acest an vom lua o decizie", a declarat Andrei Spânu.

Potrivit aceleiași surse, în anul 2020, întreținerea reședinței prezidențiale de la Condrița a costat bugetul de stat 2,4 milioane de lei, din cei 2,6 milioane de lei planificați. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru salarii și servicii comunale. Secretarul general al Președinției, spune că a identificat și unele cheltuieli mai puțin justificate.

„De exemplu pentru internet și tv s-au achitat 75 de mii de lei. Vorbim de anul trecut. Sau pentru deservirea havuzului s-au cheltuit 50 de mii de lei. Sunt câteva din cheltuielile care credem noi că nu își aveau rostul", a mai spus Andrei Spânu.

În 2021, pentru întreținerea reședinței de stat a fost planificat un buget de 2,3 milioane de lei. Spânu susține însă, că cheltuielile vor fi reduse cu 50 la sută.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: