Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Situația privind COVID-19 se…

DOC Situația privind COVID-19 se agravează și la Hâncești. Autoritățile au instituit alerta de „Cod roșu”

Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică Hâncești a instituit alerta de „Cod roșu” în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Astfel, de miercuri, 10 martie, pe teritoriul raionului intră în vigoare mai multe măsuri restrictive.

Astfel, autoritățile au decis restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu, dar și interzicerea evenimentelor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment.

Totodată, se va presta doar serviciile esențiale. Vizitele neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă) sunt interzise.

Cât privește activitatea instituțiilor de educație timpurie și învățământ general din or. Cimișlia, s-a decis trecerea la modelul de instruire online, iar instituțiile de învățământ din localitățile rurale vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor, cu asigurarea condițiilor de minimalizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în R. Moldova a ajuns la 198 228 de cazuri. Un număr de 174 099 persoane au fost tratate, în timp ce 4183 au pierdut lupta cu boala.