Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentarii se vor întruni vineri…

Parlamentarii se vor întruni vineri în ședință. Sunt planificate audieri privind situația de la complexul sportiv „Chișinău Arena”

Parlamentul se va întruni, vineri, 12 martie, în ședință plenară, cu începere de la ora 10:00. Decizia a fost luată de Biroul permanent al Parlamentului, întrunit astăzi în ședință.

Membrii Biroului au aprobat ordinea de zi a ședinței. Aceasta include proiectul de lege înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către membrii Biroului permanent pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative. Proiectul prevede posibilitatea procurării vaccinelor anticoronavirus prin derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Tradițional, Parlamentul se întrunește timp de două zile în ședință. Potrivit deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parlamentul nu se va întruni pe 11 martie în ședință pe motiv că mâine se va convoca executivul Partidului Socialiștilor (PSRM) care planifică să aducă mai mulți primari la Chișinău pentru a semna o declarație privind necesitatea învestirii unui Guvern de salvare. 

„Biroul Permanent a decis că mâine nu va fi ședință plenară de Parlament. Va fi vineri. De ce oare? În afară de faptul că mâine are loc ședința executivului PSRM și, respectiv, aceștia doresc să monopolizeze spațiul informațional cu „decizii strategice pentru viitorul țării”, se mai planifică adunarea primarilor PSRM la Chișinău pentru a semna o „declarație privind necesitatea învestiturii unui guvern de salvare” (adica de salvare a Parlamentului și a hoților din Parlament). Socialiștii procedează exact cum a făcut Plahotniuc între 8 și 14 iunie 2019. Mă întreb dacă vor arunca și curcani în ograda Președintiei…”, susține Litvinenco.

În total, este planificată examinarea  a circa 20 de documente, precum și audierile privind situația de la complexul sportiv „Chișinău Arena”.

Săptămâna trecută deputatul Alexandru Slusari a publicat o notă informativă a Procuraturii Anticorupție, privind Arena Chișinău. Potrivit PA, începând cu perioada anului 2017, un grup format din exponenți ai unor formațiuni politice, organe ale administrației publice centrale și locale, instituții autonome, entități juridice cu diverse forme de organizare, au inițiat activități pentru crearea condițiilor privind comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine ca urmare a realizării contractului de parteneriat public-privat pentru construcția Arenei Naționale. ț