Programul care învață mamele și fiii despre masculinitatea sănătoasă

Băieții de până la șase ani din Australia pot participa într-un program de prevenire a violenței domestice. Acesta este primul program de acest gen lansat pentru copii. 

Mothers and Sons este un program destinat mamelor de băieți care îi învață să-și gestioneze emoțiile într-un mod sănătos. Programul de bază oferă sfaturi despre cum să crești băieții pentru a deveni bărbați respectuoși. 

Directoarea generală al Centrului de Sănătate pentru Femei Illawarra, Sally Stevenson, susține că cererea la acest program este copleșitor de mare. „Multe mame ne-au întrebat cum își pot sprijini cel mai bine băieții pentru a fi crescuți ca bărbați respectuoși, inteligenți emoțional, puternici și amabili?”, spune ea.

Acum, în al treilea an, programul Mothers and Sons, care a fost finanțat de Comitetul Illawarra de Ziua Internațională a Femeii, pune la dispoziție un program unic de creștere a copilului, care oferă mamelor instrumentele și tehnicile care să-i ajute pe băieți să se descurce cu emoțiile și să se exprime într-un mod sănătos.

Prevenire și succes

Programul este destinat băieților de 6-8 ani și la el s-au înscris foarte mulți doritori. „Intervenția timpurie în vederea schimbării sau modelării comportamentului trebuie să înceapă la vârste fragede, pentru că deja după 7 ani, copilul se separă emoțional de părinți și este în căutarea propriei identități”, susține Stevenson.

Programul este disponibil gratuit tuturor femeilor din toate zonele socio-economice și demografice. „Facem evaluări înainte și după participarea la acest program și feedback-ul este incredibil de pozitiv”, remarcă Stevenson. „Băieții ar trebui să se simtă susținuți și auziți.”

Presiunea

Sally Stevenson spune că este important să conștientizăm ce așteaptă societatea și cultura de la băieți și cum se creează presiuni asupra lor. 

„În cadrul programului vorbim mult despre ce este masculinitatea sănătoasă. Există atâta presiune asupra băieților: să nu plângă, să se ridice, să fie puternici – lucruri pe care le auzim de nenumărate ori, dar care le zdrobesc rezistența emoțională”, spune experta.

„Deci chiar și acest program poate să aducă schimbări, crescând băieții generației următoare, ca să fie respectuoși, non-violenți și care susțin egalitatea de gen”, zice Sally Stevenson.

Sursa: abc

Studentă la jurnalism în Cluj, a înțeles că mai bună învățătură decât practica nu există și nici mai bună redacție decât Moldova.org nu-i. Și da, chiar o cheamă Eugenia Wetz și are origini poloneze.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.