03:04:47 29.03.2024
Stiri

Cât de gravă este, de fapt, infecția cu noul coronavirus. Descoperirea de ultimă oră făcută de oamenii de știință

Actualitate 10.03.2021 07:59 Vizualizări1986 Autor: Ziarul National
Cât de gravă este, de fapt, infecția cu noul coronavirus. Descoperirea de ultimă oră făcută de oamenii de știință


Pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Deși a început vaccinarea populației, apar tulpini noi de la o zi la alta, iar dr. Anthony Fauci a făcut publice noi date despre virusul SARS-CoV-2. Potrivit acestuia, simptomele infecției cu noul coronavirus pot dura până la nouă luni.

Anthony Fauci, consilierul medical de la Casa Albă, SUA, a atras atenția asupra faptului că unele dintre persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus pot prezenta simptome până la nouă luni.

Mai exact, cercetătorii de la Universitatea din Washington au stabilit că 30 la sută dintre pacienți au raportat simptome până la nouă luni, timp în care acești s-au confruntat cu stări de oboseală, dificultăți de respirație, tulburări de somn, precum și alte simptome.

Dacă până acum acestea indicau un coronavirus de lungă durată, cercetătorii numesc acum aceste simptome drept sechele post-acute ale Covid-19 ori PASC, care se pot dezvolta bine după infecție. DE asemenea, severitatea poate varia de la ușoară, până la reacții severe, potrivit dr. Fauci.

„Amploarea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a spus el, adăugând că persoanele care au dezvoltat aceste sechele au fost raportate atât în cazul persoanelor care n-au avut nevoie de spitalizare, dar și în cazul celor care n-au prezentat simptome în primă fază.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md