13:14:46 28.03.2024
Stiri

VIDEO // UE, Germania și OMS au donat R. Moldova încă 1 200 de pulsoximetre, 300 de concentratoare de oxigen și cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de COVID-19

Actualitate 10.03.2021 11:20 Vizualizări1191 Autor: Ziarul National
VIDEO // UE, Germania și OMS au donat R. Moldova încă 1 200 de pulsoximetre, 300 de concentratoare de oxigen și cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de COVID-19


Încă „o gură de aer” pentru bolnavii de COVID-19 din R. Moldova spitalizați în stare gravă.

Uniunea Europeană, Guvernul Germaniei și Organizația Mondială a Sănătății au donat astăzi R. Moldova 1 200 de pulsoximetre, 300 de concentratoare de oxigen și cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de COVID-19.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a declarat la ceremonia de donație care a avut loc astăzi la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău că acest echipament medical este unul extrem de așteptat în condițiile în care situația pandemică din R. Moldova se agravează.

„UE continuă să ajute oamenii din R. Moldova”, a declarat la eveniment Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, precizând că valoarea donației se ridică la 14 milioane de lei.

Cele cinci ventilatoare pentru respirație asistată sunt de ultimă generație, de înaltă performanță și vor fi instalate în secțiile de terapie intensivă din cadrul instituțiilor strategice – Spitalul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican, Spitalul Sfânta Treime și Spitalul Clinic Bălți.

Concentratoarele de oxigen sunt folosite în terapia cu oxigen, foarte necesară la pacienții cu COVID-19 spitalizați și care are o rată de succes înaltă la aplicare. Astfel, cele 300 de concentratoare de oxigen vor putea fi folosite pe o perioadă mai lungă, acestea fiind livrate cu 300 de seturi de consumabile, ce vor acoperi o perioadă de 6-7 luni de utilizare.

Un număr de 600 de pulsoximetre au fost donate din partea Guvernului federal al Germaniei și urmează să ajungă în instituțiile de asistență medicală primară.

Ajutorul face parte din inițiativa finanțată de Uniunea Europeană „Solidari pentru sănătate”, direcționată spre combaterea pandemiei în țările Parteneriatului Estic și care are scopul de a consolida reziliența sistemelor de sănătate și capacitatea țărilor de a răspunde la o situație de urgență în sănătate publică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md