09:07:05 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Condiții decente și sigure pentru copiii de la GRĂDINIȚA din satul Pohorniceni, grație unui proiect finanțat de echipa lui Ilan Șor din Consiliul Raional Orhei

Actualitate 10.03.2021 15:17 Vizualizări941 Autor: Ziarul National
VIDEO // Condiții decente și sigure pentru copiii de la GRĂDINIȚA din satul Pohorniceni, grație unui proiect finanțat de echipa lui Ilan Șor din Consiliul Raional Orhei


Cei 50 de copii care frecventează grădinița „Andrieș” din satul Pohorniceni, raionul Orhei, se bucură de condiții mai sigure și spații mai iluminate. Și asta după implementarea unui proiect de renovare a întregii rețele de curent electric, care a costat 132 de mii de lei, banii fiind oferiți de Consiliul Raional Orhei și primăria din localitate.

Managerul instituției preșcolare „Andrieș”, Ana Iacob, spune că rețeaua electrică nu a mai fost schimbată de peste 30 de ani, din momentul dării în folosință a grădiniței. Aceasta prezenta pericol pentru copii și angajații grădiniței. „Situația era dezastruoasă și prezenta un pericol real. Deseori se produceau scurtcircuite. Situația s-a schimbat radical, după renovare. Spațiile grădiniței au devenit luminoase, iar corpurile de iluminat economice și ecologice ne vor permite să economisim resursele financiare”, spune Ana Iacob.

Pentru implementarea proiectului, Consiliul Raional Orhei a alocat peste 86 de mii de lei, iar contribuția primăriei locale a fost de peste 45 de mii de lei. „Proiectul a costat, în total, 132 de mii de lei. Toate rețelele electrice au fost schimbate și instalat un sistem nou și modern de iluminat. Acest proiect este important pentru un sat mic ca al nostru, unde bugetul local nu permite derularea unor proiecte mari. Mulțumim Consiliului Raional pentru susținere”, a spus Ianec Corobciuc, primarul satului Pohorniceni.

„Rețeaua electrică era veche. Pentru siguranța copiilor și funcționarea instituției era imperios necesar să fie schimbată întreaga rețea. Ne bucurăm foarte mult că a fost finalizat acest proiect”, a spus Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

Conducerea Partidului „ȘOR” spune că proiectele din domeniul educațional reprezintă o prioritate pentru formațiune, deoarece copiii reprezintă viitorul țării. „Echipa Partidului „ȘOR” din raionul Orhei a investit și va continua să investească în proiecte din domeniul educației, pentru că acestea sunt prioritare pentru noi. Ele vizează copiii noștri, iar ei sunt valoarea supremă a țării”, a menționat deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

„Pentru echipa noastră aceste proiecte sunt importante. Vom susține proiecte de acest gen sau asemănătoare celui din Neculăieuca, unde realizăm în premieră un complex educațional grădiniță-gimnaziu”, a menționat deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.

Este de menționat că, recent, la grădinița „Andrieș” din Pohorniceni au fost schimbate geamurile și ușile, a fost renovat foișorul pentru copii. La fel, recent, s-au finalizat lucrările unui proiect finanțat de FISM, care a prevăzut renovarea blocului alimentar și a celui sanitar. Următoarea etapă pentru modernizarea grădiniței va fi schimbarea acoperișului.

Tot cu susținerea financiară a Consiliului Raional Orhei, la Primăria Pohorniceni a fost modernizat sistemul de încălzire. Toate spațiile primăriei sunt încălzite, iar noul sistem va permite economisirea a circa 30% din resurse. Echipa lui Ilan Șor din Consiliul Raional a locat pentru acest scop 53 de mii de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md