15:24:02 19.04.2024
Stiri

Igor Dodon ar fi intrat în DIZGRAȚIA Kremlinului: „Dodon e la SFÂȘITUL carierei, nu-l mai vor nici măcar curatorii rușii”. Socialistul respinge aceste declarații și se ține cu dinții de șefia partidului: „Am ridicat de la ZERO partidul”

Actualitate 10.03.2021 16:36 Vizualizări4499 Autor: Ziarul National
Igor Dodon ar fi intrat în DIZGRAȚIA Kremlinului: „Dodon e la SFÂȘITUL carierei, nu-l mai vor nici măcar curatorii rușii”. Socialistul respinge aceste declarații și se ține cu dinții de șefia partidului: „Am ridicat de la ZERO partidul”


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, ar fi intrat în dizgrația Kremlinului după ce a pierdut alegerile prezidențiale. Moscova i-ar căuta acum înlocuitor lui Dodon, iar zilele lui la șefia PSRM ar fi numărate. De această părere este fostul premier, Ion Sturza.

Până un alta, crede Sturza, socialistul Dodon vrea să dea un tun de milioane de lei.

„Cât cinism! „Epidemiologul-șef” Igor Dodon ne anunță cu nonșalanță că are nevoie de guvernul „său” pentru 4-5 luni. Și asta pentru ca acest guvern să cumpere 2 000 000 de doze de vaccin rusesc. După asta, pojaluista (poftim n.r.), duceți-vă la alegeri! Oricum, socialiștii sub conducere, dar și personal Dodon nu au mari sorți de izbândă. Și da, vaccinul nu va fi „Sputnik V”, ci unul mai „ușurel”, într-o singură doză. Și nu-i bai că nimeni nu a prea auzit de el, nu este testat și aprobat la nivel internațional.

De ce nu alte vaccinuri? Cu „Sputnik V”, rușii se pare că au o problemă de scalare și stabilitate. La altele, internaționale, care pot fi deja achiziționate sau primite gratis de la donatori (România, UE, COVAX) nu trebuie nici să ne gândim. Sunt de calitate îndoielnică, refuză medicii în masă să le administreze.

Să o spunem pe șleau! Kapika (banul n.r.), bat-o vina! Ce comision de la COVAX? Ei și ce dacă dozele care vor veni în timpul apropiat gratis de la donatori vor fi suficiente să-i vaccinăm pe toți cei vulnerabili și o mare parte a doritorilor din rândul populației?! Noi facem demarșuri, noi sabotăm vaccinarea, noi facem campanii de defăimare de rând cu propaganda rusească. Noi... Noi suntem orice, numai oameni nu suntem! Dodon e la sfârșitul carierei. Fapt știut, nu-l doresc nici măcar rușii curatori. Dumnezeu cu el și gheșefturile lui... Dar în Moldova mai sunt oameni treji la minte care să înțeleagă ca hoitul pute rău?”, se întreabă Sturza.

De partea cealaltă, Igor Dodon infirmă că Moscova i-ar vrea capul.

„Dar de cine sunt lansate aceste zvonuri? Tot de balaboli de tipul acesta. PSRM, care a fost ridicat de la zero din 2011, este consolidat. Avem o echipă puternică și cu cea mai mare prezență în teritoriu. PSRM are cea mai mare fracțiune, 21 de președinți de raioane și aproape 300 de primari. Avem persoane promovate în fruntea Găgăuziei și municipiului Chișinău… Este o formațiune creată pas cu pas de mine. În aceste condiții, dacă cineva crede că, la o etapă scurtă de turbulențe de după prezidențiale, o să clatine această echipă puternică… Lucrurile aceste sunt povești și încercări de a distorsiona situația din partid”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la N4.

Acesta a mai dezvăluit că mulți din afara PSRM nu și-ar fi dorit ca dânsul să obțină cel de-al doilea mandat de președinte, inclusiv unii ambasadori occidentali.

„Mulți din afara partidului își doreau să nu fiu reales în funcția de președinte, inclusiv unii ambasadori occidentali… Nu o să dau nume. Ei dădeau unele mesaje și credeau că așa va fi mai simplu de distrus, de a pune cap în cap pe toți în interiorul partidului. Doreau să înceapă o luptă pentru șefia partidului. Deci, cu partenerii de la Moscova sunt ok”, a punctat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md