VIDEO//Renato Usatîi explică de ce fel de revoluție au nevoie cetățenii Republicii Moldova

by D M
Distribuiti mai departe...

„Revoluție înseamnă o schimbare totală, în limba rusă se numește obnulenie”, a declarat liderul partidului Nostru, Renato Usatîi, într-un interviu pentru portalul de știri Nord-News. El a ținut să lămurească lucrurile după ce liderii unor partide politice au declarat în spațiul public că Usatîi vrea vărsări de sânge.

„Eu am început să studiez ce se întâmplă în alte țări. Când am pronunțat cuvântul revoluție, 80% din deputați au început să se gândească „da poate cumva să scoatem partidul lui Usatîi în afara legii că iată el taman o declarat că vrea revoluție, da revoluție asta-i vărsări de sânge…” Oameni nebuni!”, a declarat Usatîi.

Moderator: „Ați spus despre vărsări de sânge, dar dacă este o revoluție pașnică…, cum a fost de exemplu în Georgia, în Armenia? Care este pericolul, de ce se tem? Revoluția înseamnă blocarea străzilor, oamenii nu sunt de acord cu ceea ce face conducerea. Ar trebui să înțeleagă. De ce le este frică? Una, două, noi facem o asemănare cu vărsări de sânge…”

Renato Usatîi: „Asta ei o fac, fix ca în 2014 când Plahotniuc mi-a spart contul de Facebook și din numele meu a scris: „Eu vă aștept cu arme-n mână, în fața Guvernului să dăm foc, să distrugem și așa mai departe. Ei sunt gata să inventeze orice numai să rămână la putere. Astăzi, în jur de 80% din deputați ultima dată merg la cosit, expresia asta sună mai bine în limba rusă poslednii senocos. Unul mai primește dintr-o schemă, pe altul n-o să-l mai vadă nemaurile niciodată-n viață că-i deputat în Parlament și-l arată la televizor, al treilea are mai multe rude angajate, agenți economici…”

În același interviu, liderul Partidului Nostru a declarat că după schimbarea puterii în țară, Republica Moldova va trebui să funcționeze în baza unei Constituții absolut noi, care va permite resetarea statului.

„Asta de prea multe ori a fost „violată”. Au fost numeroase tentative de a fi folosită în interesul unor persoane și a unor partide politice. Chiar ultima decizie a Curții Constituționale legalizează deciziile curții lui Plahotniuc când toți atunci spuneau că ce se face este ilegal, curtea îl deservește pe Plaha. Pentru mine a fost o surpriză să aflu că în Franța, în ultimii 200 de ani, Constituția a fost schimbată, nu că modificată, dar schimbatăd e 14 ori. După orice regim, a fost schimbată Constituția. Noi am avut regimul lui Plahotniucm, lucru confirmat de actualul Parlament și partenerii din exterior. Dacă am trecut de regimul lui Plahotniuc, noi avem nevoie de o Constituție nouă. Asta a fost violată prea mult”, a conchis Renato Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.