Fisc-ul își repară sediul cu 50 de milioane de lei, pe timp de pandemie

by D M
Distribuiti mai departe...

Serviciul Fiscal de Stat (SFS)a venit cu o reacție la declarația deputatului PAS Radu Marian, care a acuzat instituția că „aruncă banii statului pe cheltuieli de lux”. În replică, reprezentanții instituției susțin că aceste reparații sunt necesare pentru a aduce sediul la standardele internaționale în domeniul deservirii contribuabililor, scrie Agora.md.

 

„Finalizarea cu succes a proiectului de modernizare prin consolidare a SFS este indispensabilă de crearea condițiilor pentru desfășurarea activității structurii centralizate a SFS. Pentru aceasta este strict necesar un sediu în care să aibă posibilitatea să activeze concomitent circa 1.000 de angajați. Suplimentar, sediul organului fiscal urmează să ofere și condiții adecvate pentru deservirea concomitentă a cel puțin 100 de contribuabili nemijlocit în incinta autorității fiscale. Astfel, reieșind din faptul că autoritatea fiscală nu dispunea de un sediu propriu care ar putea corespunde cerințelor de activitate în structură centralizată, prin Hotărârea de Guvern din 01.07.2020, în administrarea și gestiunea economică aSFS a fost transmis, imobilul din str. Constantin Tănase 9”, se menționează în comunicat.

Totodată, reprezentanții instituției susțin că lucrările de reparație capitală a clădirii sunt necesare pentru a crea locuri de muncă „într-un spațiu optimizat de format open space”.

„Prin urmare, se va crea posibilitatea ca toate resursele umane, implicate în procesul de administrare fiscală, să fie concentrate într-o singură locație, unde vor putea fi asigurate condițiile de activitate eficientă. Renovarea sediului vine în contextul racordării instituției la standardele comunității internaționale prin oferirea serviciilor de calitate tuturor categoriilor de contribuabili, inclusiv și persoanelor cu dizabilități”, au declarat reprezentanții SFS.

„Cheltuielile suportate pentru renovarea sediului Serviciului Fiscal de Stat nu sunt un lux în condițiile pandemice actuale, ele sunt o necesitate și o consecință a restructurării realizate, fiind, totodată, o condiție pentru buna funcționare a sistemului național de administrare fiscală”, mai spune instituția.

În plină pandemie, Serviciul Fiscal de Statintenționează să cheltuie 50 de milioane de lei pentru lucrări de reparație capitală în sediul de pe strada Constantin Tănase 9. Vestea l-a nemulțumit pe deputatul PAS Radu Marian, care a declarat că aceste cheltuieli ar putea fi evitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.