În România, va fi interzisă părăsirea locuinței după ora 22.00, iar cazările în pensiuni și hoteluri vor fi reduse

alertă
Foto: INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

În România, începând cu 14 martie, va interzisă circulația în afara locuinței după ora 22.00, iar cazarea în pensiunile și hotelurile de la munte va fi limitată la 70 % din capacitate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 10 martie, de guvernul român.

Conform noii decizii propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobată de guvern, starea de alertă în România se prelungește cu 30 de zile începând cu data de 14 martie.

În acest interval de timp, va fi aplicată interdicția de circulație în afara casei de la ora 22.00 până la ora 5.0. Totodată, va fi limitat gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70 % din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă, transmite digi24.ro.

Este vorba despre unitățile de cazare din 14 județe: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita, Borșa și Cavnic din județul Maramureș, Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov, Sovata din județul Mureș, Vatra Dornei din județul Suceava, Voineasa din județul Vâlcea, Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin, Arieșeni din județul Alba, Durău din județul Neamț, Novaci-Rânca din județul Gorj, Păltiniș din județul Sibiu, Stâna de Vale din județul Bihor, Straja din județul Hunedoara.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente