Reacţia Procuraturii Generale la articolul Anticoruptie.md despre petrecerea de la PCCOCS // A fost demarată o anchetă de serviciu

Anticorupţie.md
10/03/2021

Procuratura Generală a reacţionat la materialul portalului Anticorupţie.md despre petrecerea, cu muzică și chiote, dată la finele săptămânii trecute într-un birou al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS). Instituția a anunțat, într-un comunicat de presă, că a demarat o anchetă de serviciu. 

„Procuratura Generală a luat act de materialul jurnalistic, intitulat „Petrecere cu muzică și chiote într-un birou de la PCCOCS”, realizat de reporterii Anticoruptie.md și a dispus inițierea unei cercetări de serviciu în privinţa angajaților vizați în articol, concluziile verificării urmând a fi implementate cu imparțialitate şi fără întârziere. Procuratura se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor disciplinare sau constituie încălcări ale Codului de Etică al procurorului. Despre rezultatele controlului de serviciu, Procuratura va informa suplimentar", se arată în comunicatul de presă.

Câţiva angajaţi ai PCCOCS au fost surprinşi vinerea trecută, de reporterii Anticoruptie.md, în timp ce dădeau o petrecere improvizată într-un birou de serviciu. Petrecăreţii ar fi consumat şi alcool, lucru interzis de Codul Muncii, dar şi de un ordin al procurorului general, care datează din noiembrie 2009.

Reporterii portalului Anticoruptie.md au fost sesizaţi pe la ora 19.00 că în unul dintre birourile de la PCCOCS răsună muzica la maximum şi se mai aud şi chiote. Ajunşi la faţa locului, am constatat că petrecerea se dădea în unul dintre birourile de la etajul zero din partea din spate a clădirii PCCOCS. Geamurile biroului erau deschise şi răsuna muzica. Printre jaluzele, în birou au fost observaţi doi bărbaţi şi două femei. Aceştia ţineau în mâini pahare în care era un lichid de culoare cafenie, asemănător divinului.

Anticorupţie.md
10/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii