Tiraspolul nu a început campania de vaccinare cu preparatul oferit de România. Krasnoselski așteaptă 70.000 de doze de „Sputnik V”

Ilie Gulca
10/03/2021

Presa transnistreană ascunde, în continuare, originea vaccinului transmis de către autoritățile de la Chișinău responsabililor de sănătate publică din stânga Nistrului. Novosti pmr a anunțat, miercuri, că în regiunea „au ajuns” 1.810 doze de vaccin AstraZeneca, fără să precizeze că donația a fost efectuată de către Guvernului României prin intermediul autorităților de la Chișinău.

Materialul descrie, de-a fir a păr, vaccinul suedezo-britanic, AstraZeneca, că se păstrează în frigiderul Centrului de igienă și epidemiologie din Tiraspol, că este valabil până în iunie 2021 și că un flacon conține zece doze, câte 0,5 ml pentru o persoană.

De asemenea, sursa subliniază că vaccinul este folosit la campania de vaccinare în mai multe state, inclusiv în Moldova din 2 martie. „Vaccinul va fi repartizat în instituțiile medicale pentru vaccinarea lucrătorilor medicali, aflați în prima linie a luptei cu virusul COVID-19. Este vorba de pulmonologi, reanimatologi, terapeuți”, indică sursa, citând-o pe șefa adjunctă a Centrului de igienă și epidemiologie, Ina Paladi.

Totodată, oficiosul informează că în Transnistria se așteaptă vaccinul rusesc „Sputnik V”. „Există o înțelegere în privința a 70.000 de doze. Președintele RTM, Vadim Nicolaevici Krasnoselski a discutat cu colegii noștri din Federația Rusă despre faptul că Sputnik V va ajunge în Transnistria, și cred că  foarte curând”, a spus Ina Paladi.

Însuși Vadim Krasnoselski a exprimat, pe 5 martie, pe Telegram, recunoștință României și partenerilor externi pentru asistența acordată pentru combaterea pandemiei de COVID-19. 

Biroul Politici de Reintegrare a anunțat, pe 5 martie, că 1.810 de doze de vaccin, care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Moldova, au fost transmise specialiștilor din sfera medico-sanitară din regiunea transnistreană.

Ilie Gulca
10/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii