fbpx

sondaj | Sandu, Dodon și Șor sunt politicienii în care moldovenii ar avea cea mai mare încredere

Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Șor sunt cei trei lideri naționali ai momentului, care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilorr. Cel puțin, asta arată datele celui mai recent sondaj al companiei iData, făcut public miercuri, 10 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit sondajului, în șefa statului au încredere 40% dintre moldoveni. Maia Sandu este urmată de președintele PSRM, Igor Dodon, care a acumulat aproape 30% dintre simpatiile oamenilor. Al treilea în topul celor mai populari politicieni este fostul primar de Orhei, deputatul Ilan Șor, care se bucură de încrederea a 9,2% dintre moldoveni.

În clasamentul politicienilor care se bucură de o anumită încredere în rândul populației sunt și liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi (5,4%), președintele PCRM, Vladimir Voronin (2,7%) și Andrei Năstase (2,1%).

Sondajul mai arată că fiecare al cincilea respondent a afirmat că nu știe în cine are cea mai mare încredere, iar 16,7% nu au oferit un răspuns. Sondajul iData are o marjă de eroare de +-2,7 la sută.

Citește și: grafic | PAS și socialiștii păstrează pozițiile. Partidele care acced în Parlament dacă duminică au loc alegeri anticipate

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button