fbpx

Adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor revine în arest preventiv

În după amiaza zilei de miercuri, 10 martie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care contestau încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana în privința adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin acea încheiere măsura arestului preventiv în privința demnitarului învinuit de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale a fost schimbată în arest la domiciliu. Ulterior emiterii încheierii, procurorii PCCOCS au depus sâmbăta, 6 martie 2020 recurs la Curtea de Apel, care a casat încheierea de înlocuire a măsurii.

Prin urmare, învinuitul revine în arest preventiv, pentru asigurarea eficienței investigațiilor.

Directorul adjunct al ANP, care este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal, va sta în arest preventiv până la 17 martie. În legătură cu dosarul în care figurează Demcenco miercuri, 24 februarie, au avut loc percheziții ample în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

Pe 15 februarie, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe Serghei Demcenco, adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

În total, în schema de fraudă, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și Serghei Demcenco, șef adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citește și: foto | În celula „de lux” a lui Filat. Tratament special la penitenciar pentru șeful adjunct al… penitenciarelor, Serghei Demcenco

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button