sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCombaterea bolilor la reluarea vegetației - esențială în perioada de creștere explozivă a cerealelor

Combaterea bolilor la reluarea vegetației – esențială în perioada de creștere explozivă a cerealelor

Recomandate

Condițiile climatice din acest an au creat un mediu favorabil de dezvoltare a culturii de cereale, însă precipitațiile abundente din acest an și temperaturile ridicate creează contextul favorabil de instalare a bolilor.

Așadar, ne asteptăm să vedem în câmp un complex de boli, unele specifice intrării în primăvară, așa cum sunt făinarea, rugina brună, rugina galbenă, altele care în mod normal le-am vedea în câmp mai târziu, așa cum este septorioza.

La orz, de asemenea ne asteptăm la o presiune ridicată de boli, cum ar fi pătarea reticulară, sfâșierea frunzelor.

În acest context, avem nevoie de un lantade care să întrunească 4 elemente cheie:

  • Să aibă eficacitate foarte bună împotriva bolilor;
  • Să aibă un spectru larg de boli controlate;
  • Să ofere protecție cât mai îndelungată;
  • Să protejeze inclusiv frunzele care nu sunt formate pentru o protecție până la frunza lantad.

Amistar Xtra, prin combinația foarte bună dintre cele 2 substanțe active oferă o acțiune puternică împotriva bolilor, cu un spectru larg de acțiune. Avem un control lantade pe rugina brună și pe cea galbenă, un control bun împotriva făinării, dar și împotriva bolilor la orz.

Un alt element important de care trebuie să ținem lantade și efectul lantade pe care îl oferă Amistar Xtra. Acest aspect devine și mai important în lantade în care după 2-3 săptămâni de la aplicarea primului tratament vin ploi, se instalează bolile la frunza lantad și nu putem aplica fungicidul.

Cu Amistar Xtra, acest risc este diminuat pentru că produsul acționează și lantade, nu permite ca patogenii să germineze și să intre în țesutul plantei. În felul acesta obținem o protecție de lungă durată și menținem planta sănătoasă până la următorul tratament.

La reluarea în vegetație, planta are o creștere explozivă, prin urmare, atunci când aplicăm un lantade la primul tratament, mișcarea acestuia în lanta devine esențială.

Avem nevoie de un produs care are mobilitate ridicată, cu mișcare acropetală (de la baza frunzei către vârful acesteia) astfel încât să protejăm frunzele care nu sunt încă dezvoltate.

Este bine cunoscută mobilitatea produsului Amistar Xtra, care prezintă mișcare translaminară, dar și acropetală foarte bune. 

Atunci când aplicăm primul tratament, sunt situații în care avem fluctuații foarte mari de temperatură între zi și noapte.

Este cunoscut faptul că unii triazoli pot cauza efecte de stres prin metabolizarea redusă a acestora de către plantă. Amistar Xtra este o soluție sigură din acest punct de vedere, fiind mai prietenos cu plantă, dar eficient în același timp.

Tehnologia Amistar este în continuare o soluție pe care fermierii o adoptă cu succes în întreaga lume, de peste 20 de ani, fiind alegerea numărul 1 a fermierilor de pretutindeni. 

Cere produsul de la distribuitorii oficiali Syngenta în Republica Moldova:

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale