‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaRaport USDA: Stocurile mondiale de porumb, mai mari decât s-a așteptat

Raport USDA: Stocurile mondiale de porumb, mai mari decât s-a așteptat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimele săptămâni prețurile pentru porumb, per general, au înregistrat creșteri, iar comercianții din principalele țări exportatoare se așteptau la stocuri reduse de porumb la nivel mondial.

Majoritatea au mizat pe aceea că rata ridicată a importurilor chineze va reduce stocurile din SUA și, în consecință, acest lucru se va reflecta în bilanțurile mondiale.

Totuși, raportul USDA din luna martie vine cu unele surprize la acest capitol. Potrivit datelor, stocurile mondiale de soia și porumb sunt mai mari decât s-a așteptat.

Stocurile finale de porumb în anul de comercializare 2020/2021 au fost estimate la 287,67 milioane de tone, cu 1,14 milioane de tone mai mult decât estimarea din luna precedentă.

În general, conform raportului, producția mondială de porumb în noul an va fi la nivelul de 1.134,05 milioane tone (+2,26 milioane), exporturile – 185,7 milioane tone (+0,85 milioane tone).

Se estimează că producția de porumb va crește în India, Africa de Sud și Bangladesh, care vor compensa declinul din Mexic.

‹ adv ›

Cantitatea mondială de porumb și utilizarea acestuia, milioane tone

Potrivit prognozelor, suprafața de porumb din Statele Unite în anul de comercializare 2021/22 (septembrie-august) va crește cu 1,2 milioane de acri (sau 485,62 mii de hectare) până la 92 de milioane de acri (37,2 milioane de hectare) pe fondul prețurilor mari și a unei rentabilități înalte prognozate.

În plus, fermierii din SUA planifică să majoreze și suprafețele cultivate cu soia.

Raportul USDA, disponibil pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›