ROMÂNIA

Cei peste 1 milion de români ce trăiesc în Republica Moldova se pot vaccina în România

„Deja oferim posibilitatea aceasta. Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe platforma națională de vaccinare și dacă se încadrează într-o anumită categorie, evident că pot fi vaccinați. Ca cetățean român poți să mergi în România. Nu se pune problema. Noi nu am închis granițele pentru cetățenii români. De fapt, pentru niciun cetățean. Sunt niște restricții de sănătate care bineînțeles că diferă de la etapă la etapă. Uneori poți fi rugat să fii în autoizolare, alteori ți se permite doar tranzitul”, a declarat luni Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

Ambasadorul a precizat că pot exista anumite restricții pentru moldovenii cu cetățenie română care vin în România pentru a se vaccina, care „depind de etapa la care vor merge”.

„În momentul de față sunt condiții mai stricte, în special, impuse unor cetățeni care vin din așa-numitele zone roșii și impunem fie un test anti-Covid, fie o perioadă de autoizolare”, a mai spus Ioniță.

Peste 1 milion de români trăiesc în Republica Moldova

Republica Moldova are o populație de circa 3,5 milioane de locuitori, din care peste 1 milion au și cetățenie română.

Până pe 6 martie, în Republica Moldova s-au vaccinat doar 5.174 de persoane în cadrul campaniei care a debutat pe 2 martie.

Pe 4 martie, a primit lotul de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, fiind prima țară care a beneficiat de doze gratuite prin intermediul platformei Covax.

Pe 27 februarie, Moldova a primit peste 21.000 de doze de vaccin donate de România, care s-a angajat să ofere în total peste 200.000 de doze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *