Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Sandu a semnat decretul…

Președinta Sandu a semnat decretul de numire a Rozalinei Albu în funcția de secretar general adjunct al Aparatului președintelui

Colaj ZdG

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a Rozalinei Albu în funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui R. Moldova. Albu este expertă în administrare, buget și consultanță financiară.

Aparatul Președintelui a anunțat recent că, în rezultatul desfășurării competiției CV-urilor, probei scrise şi interviului, învingător al concursului pentru ocuparea funcției publice de secretar general adjunct este declarată Rozalina Albu.

Aceasta este expertă în administrare, buget și consultanță financiară cu o experiență de peste 15 ani în sectorul public și privat. În 2019, a fost  șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale.

Timp de 7 ani, a lucrat pe poziții manageriale în Microsoft Irlanda și Ericsson Moldova. Are studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen și studii universitare de licență în economie și finanțe.

Rozalina Albu s-a regăsit în echipa guvernamentală cu care Natalia Gavrilița a mers, la 11 februarie, la Parlament să ceară vot de încredere, însă, a nu a primit niciun vot.