Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul a identificat bani pentru…

Guvernul a identificat bani pentru a achiziționa 1 milion de doze de vaccin anti-COVID-19. Serul va fi procurat prin derogare de la Legea privind achizițiile publice

Cabinetul de miniștri a identificat mijloace financiare necesare pentru achiziționarea vaccinurilor anti-COVID-19, iar serul urmează să fie procurat cu derogare de la Legea privind achizițiile publice. Asta a spus premierul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul unei noi ședințe convocate de președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu. Ședința a avut loc în cabinetul acesteia de la Parlament.

Modalitatea procurării vaccinului urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort.

Foto: parlament.md

Participanții la ședința de marți au examinat posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice. Autoritățile motivează asta pe baza creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces. 

„În situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri”, a subliniat Speakerul Zinaida Greceanîi.

La 1 martie, președinta Parlamentului a convocat membrii Guvernului în exercițiu într-o ședință în cadrul căreia a cerut identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor.