08:24:57 25.04.2024
Stiri

Un deputat din tabăra PAS îi amintește cu IRONIE lui Dodon că „ULTIMATUMUL” său pus Maiei Sandu a EXPIRAT

Actualitate 09.03.2021 10:11 Vizualizări2908 Autor: Ziarul National
Un deputat din tabăra PAS îi amintește cu IRONIE lui Dodon că „ULTIMATUMUL” său pus Maiei Sandu a EXPIRAT


Socialistul Igor Dodon este provocat de parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, să întreprindă măsurile „mai hotărâte” promise pe 1 martie curent, atunci când i-a pus un ultimatum președintelui Maia Sandu – să o desemneze pe Mariana Durleșteanu în calitate de prim-ministru pe 9 martie.

„9 martie. „Ultimatumul” a expirat”, a scris Alaiba pe Facebook.

Amintim că liderul socialiștilor, Igor Dodon, a cerut ultimativ Maiei Sandu, pe 1 martie curent, să desemneze candidatul la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară, în caz contrar „vor fi întreprinse măsuri mai hotărâte”.

„PSRM vrea un dialog constructiv cu președintele Maia Sandu, care trebuie să fie mediator în această situație. Îi cerem să iasă din izolare și să lase la o parte supărările. Până pe 9 martie, Maia Sandu trebuie să emită decretul privind desemnarea premierului propus de majoritatea parlamentară. Nu trebuie să aștepte finalul lunii martie. Până pe 23 martie Constituția nu se schimbă. Dacă până pe 23 martie nu se va face nimic, atunci intrăm într-un blocaj total. Președintele nu poate anula rolul Parlamentului și al partidelor politice”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Dodon îi pune ULTIMATUM Maiei Sandu – până la 9 MARTIE să desemneze PREMIERUL. Socialistul e gata să SCHIMBE candidatul, dar pentru asta șeful statului trebuie să accepte dialogul cu el

De asemenea, socialistul a avertizat-o pe Maia Sandu să nu încerce să emită decretul privind dizolvarea Parlamentului după 23 martie, deoarece ar fi o încălcare a Constituției.

„Nimeni nu va putea organiza alegeri după emiterea unui asemenea decret. Asta va însemna uzurparea puterii în stat. Astfel, îi cerem președintelui Maia Sandu să nu aștepte data de 23 martie. S-au pierdut deja două luni. Dacă până pe 9 martie nu va fi emis de decretul de desemnare a premierului propus de majoritatea parlamentară și se va continua pe linia uzurpării puterii în stat, atunci noi ne rezervăm dreptul să întreprindem măsuri mai hotărâte. Cred că nu e totul pierdut, putem evita blocajul total”, a adăugat atunci Igor Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md