(doc) Autoritățile din Chișinău interzic abandonarea câinilor de companie și hrănirea maidanezilor 

câini
Foto: agora.md

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a emis o dispoziție cu referire la câinii fără stăpân de pe teritoriul Chișinăului. Trei puncte din document țin nemijlocit de interzicerea unor acțiuni în raport cu câinii proprii, dar și cu cei din stradă.

Mai exact este vorba despre următoarele:
# se interzice persoanelor juridice sau fizice care gestionează suprafețe de teren îngrădite sau neîngrădite (șantiere de construcții, cooperative de garaje, piețe, uzine, parcări auto sau alte spații private) se întrețină câini fără supraveghere;
# se interzice persoanelor fizice să hrănească și să întrețină câini fără stăpân pe teritoriul parcurilor, scuarurilor, pe spațiile din preajma grădinițelor și școlilor;
# se interzice persoanelor fizice, proprietare sau chiriașe a gospodăriilor particulare să abandoneze câinii de companie pe domeniul public.

De asemenea a fost aprobat și un plan de acțiuni privind câinii maidanezi. Îl puteți găsi în documentul de mai jos.

Conform primarului, oamenii care vor încălca cele stipulate în document se vor alege cu amenzi.

„Am comunicat mereu că această problemă necesită abordare complexă, inclusiv prin modificarea legislației la nivel național. Totodată, o problemă este că mulți câini erau aduși și întreținuți pe lângă construcțiile abandonate, șantiere parcări, blocuri de locuit, iar după o perioadă, animalele erau abandonate în stradă. În acest context a fost emisă o dispoziție care să contracareze acest fenomen. Totodată, am rugat poliția ca în cazul în care sunt depistate situații de transportare organizată a câinilor și abandonarea acestora intenționată în oraș să fie aplicate amenzi dure”, a declarat Ceban.

Deocamdată nu este clar care este valoare acestor amenzi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente