(video) Chiar acum se dă o luptă online pentru a obţine un Ford RS200 Evo. Oferta a depăşit un sfert de milion de dolari

O mașină sport unică marca Ford, importată în Statele Unite, a fost scoasă la vânzare în California. Aceasta este una din doar 24 de modele construite RS200 Evolution.

Pe portalul Bring a Trailer (poţi vedea pe link peste 250 de fotografii), cu 10 zile înainte de sfârșitul licitației online, oferta activă la momentul publicării acestui articol a ajuns la 280.000 de dolari!

Oferta iniţială de 10.000 de dolari a fost plasată în seara zilei de 7 martie.

https://youtu.be/NgQdyruvU2I
https://youtu.be/TpySXZj2bsc

Exemplarul în cauză datează din 1986 și de atunci a parcurs doar 800 de kilometri! Corpul alb și interiorul gri sunt în stare perfectă, ceea ce confirmă parcursul infim, iar echipamentul complet original adaugă şi mai mult valoare maşinii. Caroseria-i compozită din fibră de sticlă a fost realizată de Filippo Sapino la Ghia și fabricată de Reliant, în timp ce șasiul a fost dezvoltat de designerul F1 Tony Southgate și inginerul John Wheeler.

Sportiva a fost adusă în Statele Unite în 2018, fiind achiziţionată de la fostul proprietar din Norvegia. Imediat înainte de aceasta, motorul său turbo Cosworth de 2.1 litri şi cu patru cilindri în linie, cu un bloc din aluminiu, a fost reconstruit în Marea Britanie. Puterea este trimisă tuturor celor patru roți printr-o transmisie manuală cu cinci trepte montată în față și trei diferențiale vâscoase Ferguson cu alunecare limitată, încorporate în cutii de magneziu.

Acest Ford RS200 Evolution se mai deosebeşte de un RS200 obişnuit prin nişte jante de 16 inci (în anvelope Falken FK451 245/45), proiectoare anti ceaţă Hella, prize de aer pe acoperiş, o aripă spate impresionantă și scaune de curse în cabină, stingător de incendii şi manual de reparaţie îmbrăcat în piele, o trusă de instrumente şi o roată de rezervă lângă motor, suspensie cu amortizoare duble şi frâne modernizate cu disc la toate roţile, printre altele.

În habitaclu se remarcă un volan roșu, cu trei spițe, învelit în piele, cu un tampon central marca RS, iar panoul de bord încadrează o suită de instrumente VDO, inclusiv un turometru ce indică maxim 10.000 rpm, un vitezometru cu maxim 240 km/h și alte afișaje auxiliare pentru temperatura lichidului de răcire și presiunea uleiului.

Indicatoarele montate în consola centrală monitorizează nivelul de combustibil, presiunea combustibilului, tensiunea și presiunea de alimentare. Odometrul mecanic cu cinci cifre prezintă puțin sub 800 de kilometri, dintre care aproximativ 400 au fost adăugați în timpul proprietății actuale.

Amintim că modelul în cauză s-a născut în urma necesității omologării pentru participare a automobilului în grupul B al World Rally Championship. Între 1984-1986 au fost fabricate 200 de mașini, dintre care doar 24 în specificaţii Evo.

Maşinile RS200 au un motor turbo de 1.8 litri cu 250 de CP, deşi exista un kit care le putea mări puterea până la 300 de cai. În versiunea de curse propulsorul putea genera între 350 şi 450 CP.

Cmentariile sunt închise