(foto) Pentru prima dată BMW M va furniza şase noi Safety Car-uri şi două noi Safety Bike-uri pentru noul sezon MotoGP

Pregătirile sunt în desfășurare pentru noul sezon al Campionatului Mondial MotoGP, care începe la 28 martie odată cu Grand Prix-ul Qatarului de la Losail. Iar BMW M, compania care se ocupă din 1999 de realizarea şi punerea la dispoziție a unui parc de maşini de siguranţă, şi-a îndeplinit şi de această dată responsabilitățile.

Anul acesta este pentru prima dată când BMW M GmbH prezintă trei noi modele de Safety Car, dar şi un model Safety Bike! În Qatar, noile BMW M3 Competition, BMW M4 Competition şi BMW M5 CS îşi vor sărbători debutul pe post de maşini de siguranţă.

Lor li se va alătura noul BMW M 1000 RR Safety Bike. M 1000 RR este primul model M de la BMW Motorrad, iar versiunea-i de curse va apărea în Campionatul Mondial de Superbike.

Flota de Maşini de siguranţă din 2021 va fi completată la prima cursă europeană a sezonului, Grande Prémio de Portugal, care va avea loc la 18 aprilie, la Portimao. BMW M8 Competition Coupe Safety Car, BMW M8 Competition Gran Coupe Safety Car, BMW X5 M Medical Car şi încă un model BMW M 1000 RR Safety Bike vor fi în acţiune de atunci.

Versiunile de serie ale noilor maşini de siguranţă au fost proiectate deja pentru performanţe sportive şi un comportament perfect până la limite. Prin urmare, au fost necesare doar câteva ajustări pentru a permite utilizarea lor în calitate de Safety Cars în MotoGP. Aceste modificări includ girofaruri, lumini intermitente frontale, prinderi de motorsport, cu eliberare rapidă, ale capotei şi decuplare de urgenţă pentru transportul transcontinental.

De asemenea, scaunele din spate au fost îndepărtate din BMW M4 Competition Coupe Safety Car şi au fost instalate un rollbar şi centuri de siguranţă cu prinderi în 4 puncte. Suplimentar, modelele M3 şi M4 au sisteme de evacuare modificate.

În plus, din acest an (al 23-lea sezon de parteneriat), BMW M adoptă o nouă abordare a culorilor pentru maşinile de siguranţă. În loc să apară în albul clasic de motorsport, modelele Safety Car vor purta culori exclusive ale modelelor de producţie M: M3-ul va fi vopsit în Frozen Grey Dark Metallic, M4 în São Paulo Yellow, iar M5 CS în Frozen Deep Green Metallic.

La dezvoltarea designului BMW M a ales din nou să păstreze un aspect de Safety Car clasic şi purist. Acesta scoate în evidenţă culorile de bază ale automobilelor, subliniind simultan aspectul tipic al unei safety car.

Iar noul BMW M 1000 RR Safety Bike este alb cu binecunoscutele culori M, purtând designul pe care BMW M 1000 RR îl va folosi şi în Campionatul Mondial de Superbike.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/