fbpx

Sistemul medical din Republica Moldova, copleșit? „Decât să vină și să spună că locuri nu sunt, mai bine nici nu vin”

Șefa Departamentului Epidemiologie USMF „Nicolae Testemițeanu”, Angela Paraschiv, susține că în unele cazuri „decât să vină lucrătorii medicali la cei bolnavi și să spună că locuri nu mai sunt, mai bine nici nu mai vin”, iar din cauza numărului mare de solicitări, ambulanțele nu reușesc să ajungă la toți pacienții care solicită ajutor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ambulanța nu vine pentru că ea știe că în spitale locuri nu sunt și decât să vină la pacienți și să spună că: „mă scuzați dar locuri nu sunt”, nici nu vine. Doar dacă are programat deja un loc, atunci ambulanța o să vină. Deci, sistemul medical intră în colaps total în curând.

Din păcate, populația noastră nu înțelege că întradevăr situația este scăpată de sub control. Doar o responsabilitate din partea fiecăruia o să ajute să ieșim din această situație până vom avea vaccin”, a declarat Șefa Departamentului Epidemiologie USMF „Nicolae Testemițeanu”, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR.

În dimineața zilei de marți, 9 martie, spitalele municipale anunțau că sunt internați 1590 de pacienți cu COVID-19, dintre care 64, în stare foarte gravă, 703 pacienți în stare gravă și 777 în stare medie.

„Acești pacienți sunt din contul că mai sunt locuri în spitalele pentru copii. Locuri libere pentru adulți nu avem, iar managerii de spitale se descurcă doar prin aceea că se mai externează pacienții care se simt mai bine”, a declarat șefa Direcție Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button