/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ „Am vorbit despre criza politică din Republica Moldova”. Maia Sandu a avut o discuție cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel

missing
09 martie 2021, ora 20:39

Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu cancelarul german, Angela Merkel. Despre aceasta a anunțat șefa statului, prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

„Azi am avut plăcerea să discut cu Cancelarul german Angela Merkel. I-am mulțumit pentru sprijinul său constant și al Germaniei pentru cetățenii moldoveni și pentru valorile democratice din Republica Moldova. În special, mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul discuției, șefa statului a efectuat un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a relațiilor economice, întru cît Germania este un partener strategic important pentru țara noastră.

„Germania este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice. Am discutat despre situația epidemiologică din țara noastră, dar și despre experiența Germaniei în oprirea răspândirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. Am făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-Covid”, a mai adăugat președinta Republicii Moldova.

Totodată, Sandu a pus în discuție și criza politică din Republica Moldova, iar cancelarul Germaniei a oferit asigurări că va susține construirea unei societăți democratice în țara noastră.

„Am vorbit despre criza politică din Republica Moldova și am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un parlament care să reprezinte voința poporului. Doamna Merkel m-a asigurat că va urmări cu atenție evoluțiile în Republica Moldova și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte. Am convenit că vom munci pentru consolidarea relațiilor moldo-germane, mai ales în ce privește agenda noastră europeană și reformele anti-corupție”, a mai explicat Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram