/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Capacitatea de spitalizare a pacienților bolnavi de Covid în spitalele municipale este de 1666 de paturi

missing
09 martie 2021, ora 22:22

Mai multe locuri pentru pacienții bolnavi de Covid 19, în mai multe spitale municipale și raionale din țară. Pe măsură ce crește numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții infectați cu temutul virus.

Astfel, au mai fost aduse 50 de paturi la Institutul de Medicină Urgentă, 20 – la Spitalul Raional Strășeni, 40 – la Spitalul Raional Anenii Noi și 6 paturi de Terapie Intensivă – la Institutul Mamei și Copilului. Alte 40 de paturi, urmează să fie disponibile, în zilele următoare, la Spitalul Raional Hâncești, iar altele 20 – la Spitalul raional Călărași.

Odată cu creșterea numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, toate locurile disponibile la Centrul Covid, de pe teritoriul Moldexpo din Capitală au fost ocupate. Dacă în luna ianuarie, atunci numărul de infectați era în scădere, aici activa doar un singur pavilion, în care erau disponibile 140 de paturi, în prezent, alte două pavilioane au fost puse în funcțiune, iar în total acum sunt 420 de paturi pentru acești pacienți.

De dimineață până la ora amiezii această doamnă, spune că a reușit să preia cinci pacienți confirmați pozitivi cu virusul Covid 19. De asemenea, de când a crescut numărul de îmbolnăviri, Ana Lupașcu spune că și volumul de muncă e mult mai mare, iar timp personal nu mai există.

În afară de numărul de paturi care au fost suplinite, la cele trei pavilioane de la Centrul Covid 19 de la Moldexpo, a fost mărit și numărul lucrătorilor medicali care îngrijesc de pacienți. Pentru a putea face față numărului mare de infectări, de curând, conducerea Spitalului Clinic Municipal Sfânta Treime din capitală a amenajat mai multe spații auxiliare ale instituției, în saloane pentru pacienți.

Potrivit medicilor de la Sfânta Treime, în ultima perioadă, la spital se adresează cu forme grave pacienții tineri, cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani. În prezent, la acest spital sunt internați peste 320 de pacienți cu Covid-19.

În fiecare secție au fost plasate paturi adăugătoare, inclusiv și în încăperile care erau alte activități până la asta. Astea sunt birourile medicilor, astea sunt birourile unor șefi de secții, astea sunt birourile unde activau medicii rezidenți și mai sunt sufrageriile unde-și luau masa medicii până acum.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu Covid, în spitalele municipale, este de 1666 de paturi și 80 de paturi de triaj, s-a menționat astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

În total, în spitalele municipale sunt internați aproape 1600 de pacienți confirmați pozitiv cu virusul covid. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a emis un Ordin cu privire la asigurarea accesului pacienților cu COVID-19 la asistență medicală spitalicească, care prevede intensificarea măsurilor de testare a pacienților, includere în tratament, efectuarea investigațiilor de laborator, printre care și monitorizarea pacienților care se află în tratament la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram