/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ S-au limitat la texte scrise pe rețelele sociale. Felicitările politicienilor de 8 martie

missing
08 martie 2021, ora 21:37

Tradițional, de ziua femeilor, politicienii de la noi s-au întrecut în mesaje de felicitare. Ce-i drept, anul acesta, felicitările au fost mai modeste și doar președinta Maia Sandu a înregistrat un mesaj video, în timp ce toți ceilalți s-au limitat la texte scrise pe rețelele sociale.

Într-o postare pe o rețea socială, șefa statului le-a urat femeilor, într-un clip video, să-și apere libertatea și să fie fericite. Ceilalți politicieni s-au limitat doar la texte scrise pe Facebook.

Iar prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a semnat o felicitare apărută pe pagina Guvernului, unde le-a dorit femeilor să fie apreciate la justa valoare de către bărbați și ca aceștia să se bucure de eforturile și contribuțiile doamnelor. Și primarul din Chișinău, Ion Ceban, a mulțumit femeilor într-un mesaj pentru atitudine și profesionalism.

Echipați cum se cuvine, pentru a se proteja de virus, dar și cu brâie și bondițe tradiționale moldovenești, câțiva lucrători medicali de la Spitalul Sfânta Treime din Capitală au luat câte un braț de flori și au mers prin saloane, ca să felicite femeile ce se tratează în secția lor. Administrația spitalului spune că a devenit deja o tradiție ca să împartă flori, de 8 martie, și să adreseze un mesaj special tuturor femeilor care se tratează ori care muncesc aici. În acest an, sărbătoarea a fost marcată altfel, fiind umbrită de pandemie. Chiar și așa, pacientele s-au bucurat nespus de mult de acest gest al medicilor care le tratează.

În total, au fost dăruite peste o mie de flori. „Credem că prin acest gest simbolic, am reușim să contribuim la o stare pozitivă a pacientelor, dar și a colegelor noastre”, a menționat directorul Spitalului, Oleg Crudu. Bilanțul cazurilor de infectare cu Covid-19, în țara noastră, a ajuns la circa 200 de mii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram