/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În patru spitale din țară a fost suplinit numărul de paturi din cauza situației epidemiologice nefavorabile

08 martie 2021, ora 22:57

În patru instituții medicale din țară a fost suplinit numărul de paturi pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19 din cauza situației epidemiologice nefavorabile, iar în zilele următoare și în alte două spitale va fi majorat numărul acestora. 

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății (MSMPS) a precizat că au fost suplinite 50 de paturi la Institutul de Medicină Urgentă, 20 de paturi la Spitalul Raional Strășeni, 40 de paturi la Spitalul Raional Anenii Noi și șase paturi de Terapie Intensivă la Institutul Mamei și Copilului. Urmează în zilele următoare să fie activate 40 de paturi la Spitalul Raional Hâncești și 20 de paturi la Spitalul Raional Călărași.

Totodată, ministerul a emis un ordin cu privire la asigurarea accesului pacienților cu COVID-19 la asistență medicală spitalicească, care prevede intensificarea măsurilor de testare a pacienților, includere în tratament, efectuarea investigațiilor de laborator, monitorizarea pacienților care se află în tratament la domiciliu, etc.

În contextul situației epidemiologice alarmante, MSMPS reiterează importanța respectării de fiecare dintre noi, a măsurilor de sănătate publică. „Dând dovadă de responsabilitate, putem ajuta sistemul medical și medicii să facă față situației în continuare și să lupte pentru salvarea de vieți. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur”, spun autoritățile.

Respectați măsurile de protecție:

– Purtați masca de protecție;

– Păstrați distanța fizică de minim un metru între persoane;

– Evitați aglomerațiile;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le;

– Stați acasă.

Numărul de cazuri noi de COVID-19, practic de două ori mai mic decât acum o zi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram