‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Prețurile pentru rapiță și soia în creștere

Piața mondială agricolă: Prețurile pentru rapiță și soia în creștere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețurile au crescut vinerea trecută în urma întârzierii recoltării de soia în Brazilia și stagnării realizării semănatului culturii de porumb.

Pe arena internațională, potrivit Agritel, Algeria a revenit pe piață și a anunțat o licitație pentru achiziționarea de grâu moale, în ciuda nivelului ridicat al prețurilor.

Piața agricolă Europeană

În continuare, livrările din țările europene sunt programate pentru aprilie și livrările sud-americane pentru martie. Pakistanul a anulat o licitație pentru achiziționarea a 300.000 de tone de grâu moale.

Cotații grâu, porumb, rapiță Euronext:

Prețurile uleiului de palmier au crescut în această dimineață în Kuala Lumpur, atingând nivelul de rezistență psihologică de 4.000 ringgiți malaienezi (circa 823 euro) pe tonă.

Prețurile pentru rapița europeană continuă să arate o creștere atât pentru stocurile existente, cât și pentru cultura din 2021, pe fondul consolidării prețurilor la petrol și soia. În 2021, deficitul european de rapiță ar putea varia de la 6 la 7 milioane de tone.

‹ adv ›

Potrivit publicației FranceAgriMer, începând cu 1 martie, progresul campaniei de însămânțare a orzului de primăvară a fost de 50% față de 19% cu o săptămână mai devreme și de 33% anul trecut.

Evaluarea recoltei de grâu de toamnă ca „bună și excelentă” a crescut cu un punct față de săptămâna trecută, la 88%. Același progres a fost raportat și pentru orzul de toamnă, care a crescut de la 83% la 84%.

Dolarul se întărește față de euro și rublă până la 1,1920 și, respectiv, 74,20. Prețul petrolului continuă să crească după ce OPEC + a decis să nu crească producția din aprilie și pe fondul unui atac al rebelilor yemeniți, susținuți de Iran, asupra unei instalații petroliere din Arabia Saudită.

‹ adv ›

Piața agricolă din SUA

Prețurile au rămas stabile la Chicago vineri. Comercianții așteaptă raportul USDA de mâine. USDA ar putea reduce estimările stocurilor finale din SUA în fața ofertei limitate.

Printre factorii favorabili pe termen scurt, este în principal situația meteorologică din America de Sud. Precipitațiile în Mato Grosso sunt peste normal, iar seceta continuă în Argentina.

Vineri, fondurile au fost cumpărători de 32.500 loturi de porumb, 14.500 loturi de soia și 3.500 loturi de grâu.

Piața regiunii Mării este închisă astăzi, fiind sărbătorită Ziua Internațională a Femeilor.

Centrul analitic „SovEkon” a majorat prognoza pentru exportul de grâu rusesc în anul de comercializare 2020/21 cu 1,2 milioane de tone – la 39,1 milioane de tone.

Motivul este ratele ridicate ale livrărilor din ultimele luni, înainte de introducerea taxelor de export pe 15 februarie.

Amintim că, săptămâna trecută a fost marcată de variații bruște de prețuri pe mai multe piețe, iar fermierii din SUA se arată predispuși să semene unele dintre cele mai mari suprafețe din ultimii 7 ani cu porumb și soia. Detalii aici.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›