/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Tablou de pandemie. La un an de la primul caz, oamenii încă se tem să iasă în stradă

missing
07 martie 2021, ora 23:37

Așa arătau satele Bălceana și Sofia acum aproape un an. La data de 16 martie, aceste două localități au fost plasate în carantină după ce au fost depistate primele focare de infecție cu noul tip de coronavirus. Astfel, securitatea era maximă. Toate intrările erau blocate, iar oamenii nu aveau voie să iasă decât până la magazin. La aproape un an de atunci, străzile sunt pustii, iar localnicii se mai tem să iasă din curte.

Am găsit-o pe Ecaterina Coșleț trebăluind prin curte. La un an de pandemie, ea încă nu-și poate găsi liniștea. Familia ei a trăit o adevărată dramă. Sora ei a fost răpusă de virusul ucigaș, acesta fiind și primul caz de deces din Moldova din cauza Covid-19. Femeia revenise recent din Italia, iar la scurt timp a murit. Printre lacrimi, Ecaterina Coșleț ne-a povestit că așa și nu și-a mai văzut sora.

Primul deces în urma complicațiilor provocate de Covid a pus în mare încurcătură autoritățile din domeniu. În țara noastră nu exista un regulament în care să fie specificat foarte cum sunt înmormântate aceste persoane. Abia după câteva zile de incertitudine, rudele au reușit să o înmormânteze.

Virusul a intrat în această familie foarte agresiv. Ecaterina Coșleț spune că și fiul, dar și o altă soră de-a sa au fost infectați însă au ieșit învingători din această luptă.

Fața în față cu virusul ucigaș au fost puși nu doar localnicii, dar și autoritățile locale care au trebuit să gestioneze această criză mai mult din intuiție.

La un an de la primul caz de Covid în țara noastră, localnicii din Bălceana sunt îngroziți și compară lupta cu virusul cu un adevărat război.

Am întâlnit însă și oameni care nu cred în existența acestui virus.

Între timp, numărul cazurilor de Covid-19 în țara noastră crește vertiginos, la la un an de pandemie, bilanțul cazurilor de Covid a ajuns la aproape 200 de mii, iar peste patru mii de oameni au fost răpuși de virusul ucigaș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram