Trei moldoveni suspectați că ar fi bătut până la moarte un om fără adăpost, în Franța

Trei moldoveni, cu vârste cuprinse între 17 și 36 de ani, au fost acuzați pentru crimă joi, 4 martie, la Paris. Aceștia sunt suspectați că au bătut până la moarte un om fără adăpost care își stabilise reședința în Bois de Vincennes, scrie Le Parisien.

Foto: leparisien.fr

Este o dramă care a avut loc la 27 decembrie 2020, însă ancheta este în curs de desfășurare.

Potrivit sursei, moldovenii au fost prezentați joi unui magistrat de instrucție. Unul dintre adulți a fost acuzat de crimă și arestat preventiv. Celălalt adult și minorul au fost acuzați pentru furt și nu au asistat o persoană în pericol.

Toți au ales un termen pentru a-și pregăti apărarea în fața JLD (judecător pentru libertăți și detenție), la începutul săptămânii viitoare, și au fost închiși în așteptare.

În acea zi, în jurul orei 16:30, mai mulți localnici au contactat oamenii legii după ce au descoperit cadavrul unui om fără adăpost. „Acest om locuia singur în tabăra lui ascuns în pădure”, precizează o sursă apropiată de caz.

Criminaliștii au depistat semne de bătaie pe corpul său și răni în zona capului.

Primele investigații relevă faptul că spațiul său de locuit, de obicei ordonat, era în dezordine, iar prietenii victimei au dezvăluit anchetatorilor că acest boschetar a fost recent amenințat de membrii comunității moldovenești.

Anterior, unul dintre suspecți ar fi comis și un viol.

Potrivit leparisien.fr, poliția a identificat mai mulți suspecți înainte de a aresta acești trei moldoveni la Champigny-sur-Marne (Val-de-Marne). „Nu sunt oameni care locuiesc pe stradă”, a spus o sursă apropiată de caz.

Cei trei bărbați au fost arestați în incinta poliției judiciare din Paris. În timpul audierilor, aceștia au recunoscut că au lovit victima și că întâlnirea ar fi degenerat într-un conflict din cauza consumului de alcool.


Pub