Doi moldoveni și un ucrainean, depistați cu acte false la frontieră: Ce riscă aceștia

Trei bărbați documentați pentru deținerea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Direcțiile regionale Sud și Vest pe parcursul zilei de ieri, 6 martie.

Foto: UNIMEDIA

În primul caz, pentru a i se autoriza tranzitarea teritoriul Republicii Moldova, un cetățean ucrainean s-a prezentat în PTF Giurgiulești-Reni la volanul unui autocamion, înmatriculat în Ucraina. Acesta transporta paleți și avea ca țară de destinație Bulgaria.

În procesul de verificare a actelor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere pretins a fi eliberat de autoritățile ucrainene pe numele conducătorului auto, prezenta indici de falsificare.

Audiat, șoferul camionului a declarat că el nu cunoștea, despre faptul că permisul ar fi fals.

Un alt incident a fost în urma valorificării unei informații operative de către echipa mobilă a DR Sud. Aceaștia au oprit în trafic un camion ce transporta pietriș. Supus verificărilor s-a depistat că codul VIN al remorcii nu coincide cu cel menționat în acte.

Fiind întrebat, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, menționând că documentul respectiv l-a primit de la firma la care este angajat.

Cercetare penală riscă și un conațional, originar din raionul Telenești. Acesta deținea un certificat de pregătire profesională a conducătorului auto cu semne vizibile de falsificare.

Bărbatul de 52 de ani ajuns în punctul de trecere Sculeni a prezentat actele necesare pentru intrarea în țară. În baza analizei de risc, polițistul de frontieră a dispus efectuarea unui control suplimentar, în urma căruia s-a depistat neveridicitatea actului.

Audiat, moldoveanul a recunoscut că și-a perfectata certificatul acum trei ani contra sumei de 180 de euro, pentru a se putea angaja ca șofer pe teritoriul Franței.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Dacă se vor găsi vinovați, subiecții riscă o pedeapsă conform infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.


Pub