Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, acuzat de două foste angajate, de hărțuire sexuală. Șeful statului a anunțat începerea unei anchete

Guvernatorul democrat, care conduce statul New York de peste 10 ani, Andrew Cuomo, a fost acuzat de două foste angajate, de hărțuire sexuală.

Foto: BBC

Potrivit presei ruse, pe 24 februarie, fosta angajată al Departamentului de Dezvoltare Economică al Administrației de Stat Lindsay Boylan a anunțat public comportamentul inadecvat al lui Cuomo, care a fost guvernator al New Yorkului timp de zece ani.

Ea a declarat pentru The New York Times despre mai multe incidente de hărțuire în 2016-2018.

Administrația Cuomo a declarat că acuzațiile lui Boylan sunt complet nefondate, dar sunt gata să investigheze.

Povestea despre hărțuire a lui Boylan a fost publicată de The New York Times și ea a postat pe Twitter un link către articol, indicând că nu a avut intenția de a face public acest incident, dar a decis să o facă pentru ca „celorlalți să le fie mai ușor a spune adevarul."

O altă fostă angajată al administrației guvernatorului New York, Charlotte Bennett, a răspuns la această postare. „Pentru cei care se întreabă cum este să lucrezi în administrația Cuomo”, a scris ea, adăugând link-ul către povestea lui Boylan.

Pe 27 februarie, The New York Times a publicat un articol în care Bennett vorbește despre hărțuire. În primăvara și vara anului 2020, Bennett a lucrat ca asistentă executivă în administrația Cuomo. Potrivit ei, atunci guvernatorul a pus în mod repetat întrebări despre viața ei intimă.

În special, a spus Bennett, în vârstă de 25 de ani, Cuomo, în vârstă de 63 de ani, întreba dacă a avut o relație intimă cu un bărbat mai în vârstă și a declarat că el însuși este gata să aibă o aventură cu o tânără de 20 de ani.

Hărțuirea, a spus Bennett, a venit într-un moment în care statul New York încerca să oprească răspândirea coronavirusului, iar acțiunile administrației Cuomo în această situație au fost puternic criticate. Potrivit fostei angajate, guvernatorul se plângea ei că din cauza pandemiei „nici măcar nu poate îmbrățișa pe nimeni”.

Ea a subliniat că Cuomo nu a atins-o niciodată, totuși, astfel de conversații au făcut-o să se simtă „extrem de incomodă și speriată”.

Bennett, scrie The New York Times, i-a spus șefului administrației Cuomo despre incident, după care a fost transferată într-un alt loc de muncă, unde nu s-a intersectat cu guvernatorul. Bennett, care a devenit consilieră în domeniul sănătății, a spus că nu a încercat să facă o investigație pentru că i-a plăcut noul ei loc de muncă și „a vrut să lase totul în urmă”. Cu toate acestea, potrivit lui Bennett, nu a putut uita ce s-a întâmplat și a renunțat la postul ei în noiembrie 2020.

Cuomo a trimis o declarație către The New York Times în care a subliniat că considera că este datoria sa să se comporte cu Bennett în calitate de mentor și nu a avut intenția de a acționa într-un mod nepotrivit. Cuomo a descris-o pe Bennett drept „o angajată harnică și valoroasă”. Asistenta, a spus el, i-a povestit despre abuzurile sale sexuale din trecut și a încercat să o „ajute și să o susțină”.

Guvernatorul New York-ului a declarat că a inițiat deja o anchetă independentă și a cerut locuitorilor statului „să nu facă nici o hotărâre” până la finalizarea acesteia. Cuomo s-a abținut de la alte comentarii.


Pub