Scurtmetraj: Pâinea artizanală și munca din spatele ei

Iarba Noastră este o brutărie unde se coace pâine artizanală. Natalia, autoarea acestui proiect pufos, este cea care zilnic încearcă să reînvie rețetele bunicilor noștri, demult uitate. Zi de zi, ea, împreună cu un angajat și mama sa, se trezește dis-de-dimineață, când afară încă este întuneric și nici măcar cocoșii nu încep să cânte și frământă aluatul, îl mângâie, lasă să se odihnească și crească, îl cântăresc, modelează și îl pun la cuptor. „Asta facem în fiecare zi”, spune ea și recunoaște că fără pasiune și devotament nu dezvolți afacerea. 

Despre Natalia și munca ei grea de antreprenoare aflăm într-un scurtmetraj de 15 minute, realizat în cadrul proiectului „Zona Zero”, care promovează și susține antreprenorii responsabili și onești care contribuie la dezvoltarea țării.

În comunitatea „Zona Zero” intră peste 45 de afaceri care au decis să activeze legal. Într-o țară în care corupția este mereu în top trei probleme, în care oamenii spun că „toți sunt corupți” și puțini vorbesc despre soluții, cei de la Zona Zero și-au propus să arate că există cetățeni, în special, antreprenori care activează corect și au o atitudine responsabilă față de cei din jur. De aceea, proiectul încurajează cetățenii, atunci când aleg unele servicii sau bunuri, să apeleze anume la cei care sunt responsabili față de locul în care activează și față de cei din jur.

Zona Zero este o inițiativă implementată cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.