O nouă petiție online. Semnatarii solicită ca educația ecologică să fie obligatorie în grădinițele și școlile din Republica Moldova

sprout-hands-natural-green-background_78492-1130

Petiția online colectează semnături cu scopul de a cere Ministerului Educației introducerea educației ecologice ca obiect obligatoriu la treapta preșcolară și primară a învățământului din Republica Moldova.

Scopul petiției este de a strânge cel puțin 500 de semnături, pentru ca această inițiativă să poată fi expediată spre cercetare ministerului.

Potrivit autoarei petiției, acest lucru este o „necesitate, întrucât zi de zi putem observa atitudinea neglijentă a oamenilor față de mediul înconjurător (din cauza lipsei de informare la acest capitol). Oferind educația necesară copiilor între 3-10 ani, avem șansa să schimbăm felul în care oamenii percep sintagma ” protejarea mediului” și să creștem generații de oameni informați și conștienți de acțiunile sale, deoarece conform cercetărilor efectuate de psihologi, anume în aceasta perioadă creierul copilului asimilează cel mai bine informația”.

Petiția o puteți găsi aici.

Petiția solicită cel puțin o lecție de educație ecologică pe lună, în cadrul cărei se vor discuta subiecte precum:

# De ce trebuie să protejăm mediul înconjurător?

# Ce influență are mediul asupra oamenilor?

# Ce influență au oamenii asupra mediului?

# Cum putem proteja mediul?

# Ce acțiuni daunează mediului înconjurător?

# Problemele ecologice actuale; Cazurile/ Situațiile/ Evenimentele din lume, legate de domeniul ecologiei, care au avut loc în decursul unei anumite perioade etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente