(video) Moldova apare, din nou, în universul DC. Luthor atacă „portul Giurgiulești” într-un episod din noul serial despre Superman

moldavia111

La începutul episodului doi (Heritage) al noului serial despre Superman (Superman and Lois) apare un port, iar ca locație este numită Moldova. Internauții au fost curioși să afle dacă acel port este sau nu este sigurul port din Moldova – Giurgiulești.

Potrivit Den of Geeklocația fictivă Moldova este o referință la primul episod al unui serial despre Batman din 1966, Hi Diddle Riddle. Episodul din 1966 începe cu standul Republicii Moldova, de la Târgul Mondial al orașului Gotham, unde prim-ministrul moldovean taie din tortul prieteniei moldovenești și, fără să știe, îl face să explodeze, eliberând o enigmă ascunsă.

În serialul Superman și Lois din 2020, în Moldova are loc o bătălie, unde Lex Luthor atacă un port pentru a obține kriptonită.

Desigur, că locația unde a fost filmată lupta nu este într-adevăr portul Giurgiulești, deși este o oarecare asemănare vizuală, mai puțin navele zburătoare.

Locația din film

Filmările au avut loc în Canada, British Columbia.

Portul Giurgiulești

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente