‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriA studiat pedagogia, dar conduce cea mai modernă întreprindere producătoare de fructe din Moldova

A studiat pedagogia, dar conduce cea mai modernă întreprindere producătoare de fructe din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Eugenia Velicescu este cunoscută în Moldova în calitate de conducătoare a întreprinderii Elit Fruct SRL – o companie cu plantații moderne și una dintre cele mai mari întreprinderi exportatoare de fructe din Moldova în Federația Rusă.

„Activitatea mea în agricultură a început în anul 2003 de la achiziționarea și comercializarea fructelor. În 2011 am deschis întreprinderea proprie în Republica Moldova, iar în 2014 am luat decizia de a deveni producător de fructe. În 2015 cu succes am plantat livada de măr pe 50 de hectare”, spune Eugenia.

Antreprenoarea afirmă că a decis să planteze propria livadă pentru că nu întotdeauna calitatea produsului achiziționat de la alți producători corespundea cerințelor magazinelor cu care ea avea contracte de livrare.

„Mi-am dorit să obțin un produs pe care să îl pot vinde nu doar pe piața Federației Ruse, dar și pe noi piețe”, relatează Eugenia Velicescu.

La înființarea plantației a ținut cont de toate recomandările specialiștilor în domeniu. Producătoarea consideră că pentru a obține un produs bun este important să se realizeze corect fiecare etapă, iar toate procesele în plantație să fie făcute la timp.

Femeia consideră că atunci când marfă este de calitate, poate fi comercializată foarte ușor la un preț foarte bun.

„Pentru a lucra în agricultură este primordial să iubești plantele, ele sunt ca niște copilași. Așa cum noi femeile ne creștem copiii, la fel sunt plantele, au nevoie de grijă și dragoste. Eu depun foarte multă dragoste și suflet în acest business și atunci când intru în livadă, urmăresc procesele, văd pomii în floare, ulterior merele care se coc, primesc o satisfacție nu doar la ideea că voi câștiga bani, dar și pur sufletește. Locuiesc la Moscova, dar la distanță vorbesc în fiecare zi cu muncitorii din livadă: cum au realizat tăierile, irigat, recoltat, depozitat”, povestește entuziasmată Eugenia.

Elit Fruct SRL este membră a Asociației Moldova Fruct, pe această cale Eugenia Velicescu spune că are ocazia să participe la instruiri și expoziții, multe lucruri utile le-a învățat vizitând plantații din diferite țări ale lumii: Olanda, Polonia etc.

Din cunoștințele acumulate împărtășește și cu alți producători.

„Avem mai mulți bărbați conducători în domeniul în care activez, dar nu simt concurență alături de ei, din contra, învățăm unul de la altul. Mă strădui mereu să fiu cu un pas înainte, să implementez ceva nou. Nu îmi este frică de nou. Am construit unul dintre cele mai mari frigidere din țară”.

‹ adv ›

Eugenia Velicescu nu regretă că a ales să activeze în agricultură.

„Niciodată în viață nu m-am gândit că voi deveni producătoare de fructe, dar am încercat și am reușit datorită faptului că iubesc ceea ce fac. Depun suflet, alături de echipa cu care lucrez, iar rezultatele la sfârșit de an sunt bune, obținem calitate bună, dar și câștig pe măsură. Mi-am dorit să devin un producător. Sunt mulțumită că am ales acest domeniu de activitate”, încheie Eugenia.

Articol realizat de Asociația Moldova Fruct.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›